Yapay Zeka Destekli Türk Robot Cuma Hayırlı Bayramlar diler

Bursa'da, Ulutek Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren bilişim firmasınca ilk fazı robotik kodlama eğitim materyali olarak tasarlanan ve "Cuma" adı verilen robot, yapay zeka kullanılarak konuşturuldu.

Kafa, yarım gövde ve kollar şeklinde üretilen, kadın erkek, çocuk yetişkin ayrımı yapabilen, karşısındaki kişinin el, yüz hareketlerini taklit edebilen robotun yapay zeka ile görüntü işleme, dil çözümleme, duygu çözümleme, sorulan sorulara cevap verebilme gibi beceriler kazanması için çalışma yürütülüyor.

CUMA RAMAZAN BAYRAMINI TEBRİK ETTİ

"Cuma"nın yapay zeka çalışmaları kapsamında jest ve mimikler kullanarak konuşmasına ilk örnek, Ramazan Bayramı tebriği oldu.

Elleri ve kollarını, jest ve mimiklerini de kullanarak konuşan robot, şu mesajı seslendirdi:
"Ramazan ayının manevi atmosferiyle bütünleştiği bu özel günlerde, sevdiklerinizle bir araya gelmenin, duaların kabul olduğu zaman diliminde birlik ve beraberliğin tadını çıkarmanızı dilerim. Büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öperek sizlere sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Rabbim sevdiklerinizle nice bayramlara kavuşmayı nasip etsin. Ramazan Bayramınız kutlu olsun, sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar."

RĞBOT CUMANIN İLK KONUŞMASININ BAYRAM TEBRİĞİ OLMASI ÜRETİCİSİNİ SEVİVİNDİRDİ

Üretici firma Biorobotec'in sahibi Adem Aksu, AA muhabirine, robotun sonraki faz aşamalarına yönelik çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi. "Cuma"nın ilk konuşmasını bayram tebriği şeklinde yaptırdıklarını belirten Aksu, bunun yerli robotun geleneksel değerlerle bütünleşmesine iyi bir örnek olduğuna inandıklarını dile getirdi.
Aksu, geliştirme çalışmalarında robotun sosyal hayata entegre edilmesi için önemli aşamalar katettiklerini sözlerine ekledi

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/24788" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Yapay Zeka Sora ile hazırlanan ilk müzik klibi

OpenAI'ın metinden video oluşturmak için kullanılan yapay zeka aracı Sora tarafından hazırlanan ilk müzik video klibi yayınlandı.

Uçan Gökdelen Analemma Tower nasıl inşa edilecek?

Analemma Tower inşa edilirse, dünyanın en uzun binası olmasının yanı sıra bilimkurgu filmlerindeki tasarımları aratmayacak mimari özellikler taşıyacak.

Derin Öğrenme yapabilen mükemmel insansı robot Ameca

Ameca’nın üç ana bölümü: mekanik, elektronik ve yazılım

Saatte bin kilometreden hızlı 'tren': Hyperloop One

Şehirlerarası yolcuları mıknatıslarla havalandırarak vakumlu tüplerde saatte 1000 kilometreden daha hızlı taşıyacak yeni kapsül konsepti bir video ile tanıtıldı

Kedilerin ruh halini saptayan uygulama iddiası

Kedilerin yüzlerindeki ipuçlarını kullanarak sağlık durumlarını hızlı şekilde değerlendirebildiğini iddia eden yeni telefon uygulaması geliştirildi.

Ve karşınızda Disney'in ilk robotu: Groot

Disney, üç yıldır üzerinde çalıştıkları robot Groot'un videosunu paylaştı ve bu konuda en azıdan görsel açıdan filmleri kadar başarılı olduğunu kanıtladı.