Aracınızın havası dışardaki havadan daha kirli!
Seyahat ederken aracınızda soluduğunuz hava, uçucu organik bileşiklerden oluşuyor (VOC'ler). Bir araba kabini içindeki kirlilik, çevreden gelen emisyonların araba kabininde devridaim etmesinden dolayı yüksek oluyor. Bazı hava kirleticileri ve toksik bileşiklerin seviyeleri, araç içerisinde, dışarıdaki havadan neredeyse on kat daha yüksek ve genel hava kalitesi on beş kat daha kirli olabiliyor.
Araç içerisindeki hava kirliliği sağlık sorunlarına neden oluyo
raba kullanırken; baş ağrısı, mide bulantısı veya boğaz ağrısı gibi sağlık sorunları yaşıyorsanız eğer nedeni araç içerisinde bulunan ve çapları 0.1 ile 2.5 mikron arasında değişen partiküller olabilir. Bu partiküller uzun süre solunduğunda akciğer dokusuna yerleşerek; astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına, kalp rahatsızlıklarına ve hatta kansere bile neden olabiliyor. Özellikle İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde uzun süre araç kabinindeki kirli havayı solumak, sağlığınızı doğrudan etkiliyor.
İstanbulluların evden işe seyahat süresi ortalama 2 saatten fazla
Moovit Küresel Kentler Raporu’na göre, İstanbulluların yüzde 30’u her gün evden işe 2 saatten fazla yolculuk ediyor.
“Aracınızın kabininde bazıları zehirli olmak üzere 100'den fazla kimyasal madde karışımı bulunuyor” diyen Abalıoğlu Holding iştiraki Hifyber’ın Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, arabaların filtrasyon güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Otomobillerin kabin hava filtrelerinde sağlıklı seçim önemli
Otomobillerin kabin hava filtrelerinde doğru filtre medyası kullanarak, temiz hava dolaşımı sağlamanın ve güvenli seyahat etmenin mümkün olacağını açıkladı: “Sürücülerin ve yolcuların güvenli seyahat edebilmeleri için dış ortam havasından kaynaklı toz ve kirlerin, kabin hava filtreleri vasıtasıyla hapsedilmesi gerekir. Ancak günümüzde otomobillerin hava filtresi kabinlerinde kullanılan lifli hava filtreleri, çeşitli avantajlarına rağmen ultra ince toz partikülleri yakalamakta yetersiz kalıyor"