Duyarlı mekanlar iklim krizi ve doğa kayıpları için bir saat karanlığa gömüldüler
Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) iklim krizi ve doğa kayıpları konusunda farkındalık oluşturmak için 2007'den bu yana her yıl mart ayında düzenlediği küresel etkinlik Dünya Saati, bu yıl "Dünya için bir saatini ver" çağrısıyla yapıldı.
Dünyanın dört bir yanındaki anıtlar ve kurumların 20.30-21.30 saatleri arasında dış ışıklarını kapatarak katıldığı etkinliğe pek çok kurum destek verdi.
Bu kapsamda, Salt Galata'nın ışıkları iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkati çekmek amacıyla bir saatliğine kapatıldı.
Başkentin simge yapılarından Atakule'nin ışıkları, iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla 1 saatliğine söndürüldü.
Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla düzenlediği "Dünya Saati" kampanyasına, Çankaya ilçesindeki Atakule de destek verdi.
Bu kapsamda kentin simge yapılarından Atakule'nin ışıkları saat 20.30-21.30 saatlerinde kapatıldı ve kuleye "Dünya Saati" ile "Let's Save The Earth" mesajları yansıtıldı.
Dünyanın en büyük çevre kampanyaları arasında yer alan Dünya Saati hareketi bu yıl, artan doğa kayıpları ve derinleşen iklim krizine dikkati çekmeyi amaçlıyor.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan ve Antik Yunan mimarisinin en ünlü yapılarından olan Parthenon Tapınağı'nın ışıkları iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla 1 saatliğine söndürüldü.
Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla düzenlediği "Dünya Saati" kampanyasına Yunanistan, başkent Atina'da bulunan ve Antik Yunan mimarisinin en ünlü yapılarından olan Parthenon Tapınağı'nın ışıklarının söndürülmesiyle destek verdi.
Dünyanın en büyük çevre kampanyaları arasında yer alan Dünya Saati hareketi bu yıl, artan doğa kayıpları ve derinleşen iklim krizine dikkati çekmeyi amaçlıyor.