Aylık Burç Yorumları: Ekim 2024

30 Eylül 2024 Pazartesi

Astrolog Korhan Kılınçkaya'nın yorumuyla Ekim ayında gerçekleşecek astrolojik olayları ve olası etkileri:

Bu ay çok önemli bir Güneş Tutulması var ama onun dışında aşırı etkileşimli bir gökyüzü olduğunu söyleyemem. Merkür ve Güneş Ekim sonunda her zaman olduğu gibi Akrep’e geçecek. Akrep sezonu başlayacak. Venüs’ü de Akrep’ten Yay’a geçerken göreceğiz ay ortasında. Yani ilk yarı ilişkiler açısından biraz sert ve krizli, ikinci yarı çok daha iyimser, sosyal ve maceracı diyebilirim.

Bunların dışında iki gezegen yön değiştirecek. Jüpiter geri harekete Plüton ileri harekete başlayacak. Plüton’un ileri hareketi haritamızda öncelikle Oğlak, daha sonra Kova burcu nerelerde ise orada belirgin dönüşümsel olayların ilerlemeye başladığına işaret ediyor. Plüton Kova burcuna bu ay geçmeyecek.

Jüpiter ise geri harekete giderek biraz kısmeti ve şansı geri plana çekecek gibi gözüküyor. Büyüme gerçekleştirdiğimiz, şans’ın bizimle olduğu yerlerde biraz daha yavaşlama, ilerleyen konuların sekteye uğraması gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Haritamızdaki ikizler burcunun olduğu eve bakmak gerekli.

Ay’ın son günlerinde ise Mars’ın Uranüs ve Neptün ile uyumlu açılar kuracağını görüyoruz. Bu etkiler Mars’ın 20’sinden itibaren başlıyor ve Kasım ortasına kadar sürüyor gibi düşünebiliriz. Bu iki açı da yaratıcılığımızı aşırı şekilde iyileştirecek, aldığımız kararlarda, girişimlerimizde bize güç, sezgi ve akıl yardımcı olacak, muhtemelen doğru kararları vereceğiz diyebilirim. Bu dönemde yapılacak girişimler için güç sizinle birlikte diyebilirim.

Ekim ay’ının önemli gökyüzü açıları;

1 Ekim - Güneş Merkür Kavuşumu:

İletişim trafiğinin arttığı günlerden. Bu gün biraz daha ben merkezli ve egosantrik konuşmalar olabilir. Daha fazla iletişim kurmak ve görünür olmak istediğimiz bir zaman dilimi.

4 Ekim - Venüs Satürn Üçgeni:

İkili ilişkilerde sabitlik ve düzen arayışında olduğumuz, sadakatli zamanlardan geçiyoruz. İlişkimizi somutlaştırmak adına adımlar atabiliriz.

6 Ekim - Merkür Mars Karesi:

Sivri dilli ve tartışmacı bir dönem. Konuşulanlar ileride yara ve ayrılık olarak geri dönebilir. Zihnimiz hızlı, girişken ve enerjik.

8 Ekim - Venüs Mars Üçgeni:

İkili ilişkilerde tutkulu, doğru zamanlamalar yaptığımız, uyumlu ve erotik bir dönem. Ayrıca çekiciliğimizin de yüksek olduğu ikili ilişkileri başlatmak açısından oldukça güzel bir zaman.

8 Ekim - Merkür Jüpiter Üçgeni:

Eğitim için mükemmel zamanlar. Bu dönemde almak istediğimiz eğitimler, yapmak istediğimiz anlaşmalar, kurulması gereken önemli iletişimler için verimli kullanabileceğimiz bir dönem.

8 Ekim - Merkür Chiron Karşıtlığı:

Geçmişte bize acı veren konular üzerinde daha çok durup düşündüğümüz, üzerinde belli bilinçler ve öğrenimler kazandığımız günlerdeyiz. Ayrıca bu günlerde bu öğrendiklerimizle etrafımızdakilere öğretici tavsiyelerde bulunabiliriz.

9 Ekim - Jüpiter geri harekete başlıyor!

12 Ekim - Plüton ileri harekete başlıyor!

12 Ekim - Jüpiter Chiron Altmışlığı:

Öğrenme ve iyileşme devam ediyor. Yaralarımız konusunda çok daha iyimseriz ve bu yaraların hayatımıza katkılarını hissediyoruz ve onları lehimize kullanıyoruz.

13 Ekim - Merkür Plüton Karesi:

Sözcüklerimizin yıkıcı olabileceği, geçmişte birikmiş öfkenin iletişim kanalıyla patlayıp yıkıcı olabileceği bir zaman.

13 Ekim - Merkür Akrep'te!

13 Ekim - Mars Chiron Karesi:

Acılarımızdan edindiğimiz tecrübeleri çevremizle paylaşıyor ve onları da iyileştiriyoruz. Fakat bu dönemde bize acı veren konuların tekrar etmesi sözkonusu olabilir. Özellikle kendimizi iddia etmek, hakkımızı savunmak ile ilgili konularda geçmişteki acılar tetiklenebilir. Ailevi konularda da tartışmalar yaşanabilir.

14 Ekim - Güneş Chiron Karşıtlığı:

Yine yaralanmalara açık, kendimizi ortaya koymak konusunda yaratıcı olduğumuz kadar özgüvenimizin de biraz sallantıda olabileceği zamanlardayız.

14 Ekim - Güneş Jüpiter Üçgeni:

Özgüvenimizin yükseldiği, abartılı davranışlar sergileyebileceğimiz, zorunda olduklarımız yerine kalbimizin istekleri doğrultusunda gideceğimiz oldukça motive edici günler olacak.

14 Ekim - Güneş Mars Karesi:

Güneş Mars karesi gergin, sinirli, kazalara açık, otorite figürleriyle, baba figürüyle çatışmalı zamanlara işaret eder. Bu dönemde akılcı ve olgun davranmak faydamıza olacaktır.

15 Ekim - Venüs Uranüs Karşıtlığı:

İkili ilişkilerle ilgili sürpriz gelişebilecek durumlar, sürdürülebilirliği engelleyen, taraflardan birinin veya her ikisinin de tutarsız ve sıkılgan davranabileceği, bir o kadar da ikili ilişkilerde heyecan ve eğlenceyi artıran bir açı.

16 Ekim - Venüs Neptün Üçgeni:

İlişkilerdeki romantik, destek aldığımız, korunup kollandığımız zamanlar. Yaratıcı işler, tatil, müzik dinlemek için oldukça elverişli, ilhamlı günler.

17 Ekim - Venüs Plüton Altmışlığı:

İkili ilişkilerde masaya yatırılan konular üzerinde olumlu değişim rüzgarları esiyor. Düzeltilmesi gereken konulara odaklandığımız biraz daha sorgulayıcı olduğumuz ve çok sert olmasa da krizlere girebileceğimiz günler ama bu günlerden ilişkiler adına güçlü çıkacağız.

17 Ekim - Venüs Yay'da!

22 Ekim - Venüs Kuzey Ay Düğümü Üçgeni:

Hedeflerimize giderken yine ikili ilişkilerimizi belki çekiciliğimizi ve tatlı dilimizi etkin kullandığımız bir zaman. Bu konularda fayda, ödül ve destekler aldığımız günlerdeyiz.

22 Ekim - Merkür Satürn Üçgeni:

Zihinsel olarak disiplinimiz üst düzeyde, entelektüel faaliyetler, sınav’a veya önemli görüşmelere hazırlanmak konusunda verimli bir zaman dilimi.

22 Ekim - Güneş Plüton Karesi:

Davranışlarımızda manipulatif ve kontrolcü olabiliriz, bu günlerde hoşumuza gitmeyen konuları değiştirip dönüştürmek üzerine ihtirasımız daha yüksek. Bu dönemde tartışmalara özellikle dikkat etmemiz, geri dönüşü olmayan hareketler yapmamaya gayret göstermemiz gerek.

23 Ekim - Güneş Akrep'te!

25 Ekim - Mars Uranüs Altmışlığı:

Reformist hareketler, insanlık, hak ve adalet için savaş verme zamanı fakat ani ve dürtüsel tepkilere de açık bir dönem. Sakarlıklar ve kazalar için ekstra dikkatli olunması gerekiyor.

28 Ekim - Mars Neptün Üçgeni:

Enerjimizi kullanırken sezgilerimiz ve yaratıcılığımız da bizimle birlikte olacak. Ayrıca etraftan aldığımız destekler, bize empati yapan kişiler veya bizim empati yaptığımız ve destek olduğumuz kişilerle birlikte ortak bir hedefe doğru hareket etmek açısından etkin günler olacak.

28 Ekim - Venüs Satürn Karesi:

İkili ilişkiler ve sevgi alışverişi konusunda engeller yaşayabileceğimiz, tatminsiz ve sevilmemiş hissettiğimiz, sevgimizi de ifade etmekte zorlandığımız bir dönem.

31 Ekim - Merkür Uranüs Karşıtlığı:

Zihnimiz çok değişken, sözcüklerimiz şok edici. Şok edici bilgiler edinebilir, insanları beklenmedik bir şekilde uyandırabiliriz. Fikirlerimiz yaratıcı, kafamızda yanan ampul açısı.

Astrolog Dilara Yıldızhan'ın yorumuyla Ekim ayında burçları bekleyen olası gelişmeler:  

KOÇ BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU:  Sevgili Koç, Ekim ayı senin için evlilik, ortaklık, mahkeme ve kişisel imajınla ilgili önemli değişimlere ve yenilenmelere işaret ediyor.

Ayın ilk yarısında, bu konularla ilgili yeni başlangıçlar yapabilir, uzlaşmalar sağlayabilir ve yeni kararlar alabilirsin. Yakın çevrenden, dostlarından ve kardeşlerinden destek alman mümkün. Ancak bilinçaltı korkularınla yüzleşebilirsin. Bu dönemde sevgi dolu bir yaklaşımı tercih etmen tavsiye edilir; korkuların seni kontrol etmesine izin verme.

Ayın ikinci yarısında, imaj değişikliği veya kişisel gelişim ile ilgili bazı süreçlerin tamamlandığını görebilirsin. İş hayatında bazı manipülasyonlar ve krizlerle karşılaşabilirsin. Ev ve aile hayatında tartışmalar ve krizler yaşanabilir. Yurt dışı, eğitim veya hukuksal süreçlerde bazı engellerle karşılaşabilirsin; otorite figürleriyle anlaşmada zorlanabileceğin bir dönem.

BOĞA BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Boğa, Ekim ayında çalışma hayatın, gündelik işler, sağlık ve evcil hayvanlarla ilgili konularda yeni başlangıçlar seni bekliyor. Ancak sağlık ve hastane süreçleri de gündeme gelebilir.

Ayın ilk yarısında, bu alanlarda yenilikler ve maddi kazançlarda artış söz konusu olabilir. Ancak seyahat, eğitim ve sosyal medya gibi alanlarda bazı sürtüşmeler yaşayabilirsin. Bu dönemde, tartışmalardan kaçınmak iyi bir adım olacaktır.

Ayın ikinci yarısında, sağlık ve ruhsal konularda belirsizliklerin sonlanmasıyla birlikte ruhsal çalışmalar yaparak şifa bulabilirsin. Uykuyla ilgili sorunlar yaşayabilir ve bazı şaşırtıcı durumlarla karşılaşabilirsin. Finansal konularda ve partnerinle ilgili bazı zorluklar yaşayabileceğin bir dönem olacak, dikkatli olmalısın. 

İKİZLER BURCU BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili İkizler, Ekim ayı aşk, çocuk, hobi ve sosyal çevrenle ilgili yenilikler ve sonlanmalar getiriyor.

Ayın ilk yarısında, aşk ve hobi alanlarında ilahi bir koruma hissedebilirsin. Ancak iş hayatında otoritelerle karşılaşabileceğin ani engellere ve maddi zorluklara dikkat etmelisin.

Ayın ikinci yarısında, sosyal çevren ve topluluklarda belirsizliklerin sonlanmasıyla birlikte olumlu gelişmeler yaşanabilir. Ancak finansal konular ve sağlıkla ilgili krizler ortaya çıkabilir. Borsa gibi yatırımlar konusunda dikkatli olman ve ilişkilerinde yaşanabilecek zorluklarla yüzleşmen gerekebilir.

YENGEÇ BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Yengeç, Ekim ayında ev, aile, gayrimenkul ve kariyer alanlarında yenilikler ve sonlanmalar söz konusu olabilir.

Ayın ilk yarısında, ev ve aile konularında yeni başlangıçlar yaşanabilir. Ancak otoriteler ve yurt dışı gibi konularda engellerle karşılaşabilirsin. Sağlığına dikkat etmen gereken bir dönemdesin. 

Ayın ikinci yarısında, iş hayatında bazı süreçler sonlanabilir ve tartışmalar yaşanabilir. Yeni başlangıçlar için bazı süreçlerin bitmesi gerekebilir. Ayrıca, partnerinle ilgili bazı sorunlar ortaya çıkabilir ve evde baskı altında hissedebilirsin. 

ASLAN BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Aslan, Ekim ayı eğitim, seyahat, yurt dışı, kardeşler ve hukuksal konularla ilgili yenilikler ve yeni başlangıçlar getiriyor. Ayın ilk yarısında, yakın çevrenden destek göreceğin bir dönemdesin. Ancak sağlık ve finansal konularda ani krizlerle karşılaşabilirsin. Ruhsal çalışmalar yaparak sağlığını ve ruhunu şifalandırabilirsin.

Ayın ikinci yarısında, seyahat ve hukuksal konularla ilgili belirsizlikler sonlanabilir. Ancak tartışmalar ve sorunlar yaşanabilir. Çalışma hayatında manipülasyonlara dikkat etmen gerekebilir.

BAŞAK BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Başak, Ekim ayında para, kazançlar, finansal konular ve sağlıkla ilgili konular öne çıkacak. Ayın ilk yarısında, maddi gelirlerde artış ve kariyer alanında destekler alabilirsin. Ancak sosyal çevrende ve finansal alanda bazı zorluklarla karşılaşabilirsin.

Ayın ikinci yarısında, finansal ve sağlık konularında belirsizlikler sonlanabilir. Ancak harcamalar artabilir ve ilişkilerde kopuşlar yaşanabilir.

TERAZİ BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Terazi, Ekim ayı, imajın, evlilik, ortaklık ve mahkeme süreçlerinle ilgili yenilikler ve belirsizliklerin sona ermesiyle dolu olacak.

Ayın ilk yarısında, fiziksel görünümünle ilgili değişiklikler ve seyahat ya da eğitim fırsatları gündeme gelebilir. Ancak aile ya da iş hayatında bazı sorunlar ve sürtüşmeler yaşanabilir. Bu dönemde tartışmalardan kaçınmak en iyisi olacaktır.

Ayın ikinci yarısında, evlilik ve ortaklık konularında belirsizliklerin sona ermesiyle birlikte dengeni bulman gerekebilir. Kariyer ya da aile hayatında bazı zorluklarla karşılaşabilirsin. Sakin kalmak ve içsel dengeni korumak sana fayda sağlayacaktır.

AKREP BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Akrep, Ekim ayı senin için sağlık, iş hayatı ve günlük rutinlerinle ilgili yenilenmeler ve bazı süreçlerin tamamlanmasını işaret ediyor.

Ayın ilk yarısında, gizli düşmanlar ya da sağlıkla ilgili konular gündeme gelebilir. Ruhsal olarak zorlanabilir, yalnız hissedebilirsin. Ancak bu dönemde kendini yenileme fırsatların da olacak. Özellikle yolculuklar ve eğitim konularında bazı sorunlar yaşayabilirsin.

Ayın ikinci yarısında, sağlıkla ilgili belirsizliklerin sonlanmasıyla birlikte daha net kararlar alabileceğin bir dönem seni bekliyor. Harcamalarının artabileceği bu dönemde, dikkatli olman tavsiye edilir. Yakın çevrenle iletişimde sorunlar yaşanabilir, bu yüzden sakin ve dikkatli olmalısın.

YAY BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Yay, Ekim ayında sosyal çevren, aşk hayatın ve hobilerinle ilgili yenilikler ve bazı süreçlerin tamamlanması yaşanacak.

Ayın ilk yarısında, sosyal çevrende yeni gelişmeler ve arkadaşlarınla ilgili güzel olaylar yaşayabilirsin. Ancak ev ve aile konularında bazı engellerle karşılaşman mümkün. Partnerinle ya da ortaklarınla olan ilişkilerde şifalanmalar yaşanabilir.

Ayın ikinci yarısında, aşk hayatında ve çocuklarla ilgili konularda belirsizliklerin sona ermesiyle birlikte daha net bir döneme girebilirsin. Ancak harcamalarına dikkat etmen gerekiyor. Finansal ve sağlık konularında bazı zorluklar yaşanabilir. Evle ilgili konularda da beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir.

OĞLAK BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Oğlak, Ekim ayı kariyerin, iş hayatın ve ev konularında yeni başlangıçlar ve belirsizliklerin sona ermesiyle dolu bir dönem olacak.

Ayın ilk yarısında, kariyer ve evlilikle ilgili yeni fırsatlar seni bekliyor. Ancak iletişimde ya da yakın çevrende bazı engellerle karşılaşabilirsin. İş arkadaşlarınla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilir ve sağlığında olumlu değişimler görebilirsin.

Ayın ikinci yarısında, ev ve gayrimenkul konularında belirsizliklerin sona ermesiyle birlikte rahatlamış hissedebilirsin. Ancak evlilik ya da ortaklık konularında bazı zorluklar yaşanabilir. İş hayatında manipülasyonlara dikkat etmeli ve korkularının üstesinden gelmeye çalışmalısın. 

KOVA BURCU BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Kova, Ekim ayında yurt dışı, eğitim, seyahat ve hukuksal süreçlerde yeni başlangıçlar ve belirsizliklerin sona ermesi yaşanacak.

Ayın ilk yarısında, bu konularla ilgili yenilikler ve gelişmeler seni bekliyor. Ancak sağlık ve maddi konularda bazı sorunlarla karşılaşabilirsin. İş hayatında ise kalıcı ve bereketli gelişmeler yaşanabilir.

Ayın ikinci yarısında, eğitim ve seyahatle ilgili belirsizliklerin sona ermesiyle birlikte daha net bir yola girebilirsin. Sağlığına özellikle dikkat etmen gereken bir dönemdesin. Maddi konularda daha dikkatli kararlar alman gerekebilir, harcamalarını kontrol etmelisin.

BALIK BURCU EKİM 2024 AYLIK BURÇ YORUMU: Sevgili Balık, Ekim ayında finansal konular, sağlık, miras, kredi ve borçlarla ilgili yeni başlangıçlar ve tamamlanması gereken süreçler gündemde olacak.

Ayın ilk yarısında, bu alanlarda yenilikler yaşanacak ve sorumlulukların artabilir. Harcamalarında dikkatli olman gereken bir dönemdesin. Özellikle tatil ve hobilerle ilgili harcamaların artabilir.

Ayın ikinci yarısında, maddi konularla ilgili belirsizliklerin sona ermesiyle birlikte daha net kararlar alabileceğin bir dönem seni bekliyor. Harcamalarında artış yaşanabilir, bu yüzden mali planlarını dikkatlice yapmalısın. İş hayatında ve finansal süreçlerde bazı zorluklarla karşılaşabilirsin.

Dilara Yıldızhan - elele.com.tr /  Korhan Kılınçkaya - hthayat.haberturk.com