Romanlar ve filmler için tasarlanan ünlü fantastik ülkeler
Onlar birer ütopya yani yok ülke. Ama milyonlarca kişi onları sinema salonlarında gördü veya roman sayfalarında gezdi.
İşte mistikalem editörünün seçkisi ile edebiyat ve sinema dünyasının en ünlü fantastik ülkeleri ve adının geçtiği romanlar ve filmlerin listesi:
- Narnia - C.S. Lewis, The Chronicles of Narnia (1950): Büyülü dolaplardan geçilen, konuşan hayvanların ve kahramanlık destanlarının olduğu bir diyar.
- Middle-earth - J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings (1954): Elfler, cüceler ve hobbitlerle dolu, epik bir fantastik dünya.
- Westeros - George R.R. Martin, A Song of Ice and Fire (1996): Siyasi entrikalar ve ejderhalarla dolu, sert bir ortaçağ dünyası.
- Hogwarts ve Büyücülük Dünyası - J.K. Rowling, Harry Potter serisi (1997): Gizli büyücü okulu ve çevresindeki büyülü dünya.
- Panem - Suzanne Collins, The Hunger Games (2008): Distopik bir gelecekte, 12 bölge ve acımasız bir hayatta kalma oyunuyla şekillenen bir ülke.
- Oz Diyarı - L. Frank Baum, The Wonderful Wizard of Oz (1900): Sarı tuğla yollar, konuşan aslanlar ve büyücülerle dolu renkli bir dünya.
- Discworld - Terry Pratchett, Discworld serisi (1983): Devasa bir kaplumbağanın sırtında duran, mizahi ve büyülü bir dünya.
- Arrakis (Dune) - Frank Herbert, Dune (1965): Çöl gezegeni, baharat ticareti ve politik entrikalarla dolu bir bilimkurgu harikası.
- Wonderland - Lewis Carroll, Alice's Adventures in Wonderland (1865): Mantığın sınırlarını zorlayan, tuhaf ve büyüleyici bir dünya.
- Neverland - J.M. Barrie, Peter Pan (1904): Çocukların büyümediği, korsanlar ve perilerle dolu bir ada.
- The Capitol ve Bölgeler - Suzanne Collins, The Hunger Games (2008): Zenginlik ve sefaletin keskin bir şekilde ayrıldığı, distopik bir toplum.
- The Shire - J.R.R. Tolkien, The Hobbit (1937): Hobbitlerin huzurlu ve pastoral yaşam alanı.
- The Matrix - Wachowski Kardeşler, The Matrix (1999): Gerçeklik ve sanal dünya arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran bir evren.
- The Land of Ooo - Pendleton Ward, Adventure Time (2010): Renkli, tuhaf ve büyülü bir çizgi film dünyası.
- The Upside Down - Duffer Kardeşler, Stranger Things (2016): Karanlık ve paralel bir boyut.
- The City of Ember - Jeanne DuPrau, The City of Ember (2003): Yeraltında yaşayan bir toplumun hayatta kalma mücadelesi.
- The World of Pokémon - Satoshi Tajiri, Pokémon (1996): İnsanların ve yaratıkların birlikte yaşadığı, macera dolu bir dünya.
- The Land of Xanth - Piers Anthony, Xanth serisi (1977): Mizahi ve büyülü bir fantastik dünya.
- The World of Warcraft - Blizzard Entertainment, World of Warcraft (2004): Epik savaşlar ve büyüyle dolu bir MMORPG evreni.
- The Land of Oz - Gregory Maguire, Wicked (1995): Oz'un karanlık ve karmaşık bir yeniden yorumu.
- The World of Avatar - James Cameron, Avatar (2009): Pandora gezegeni, doğa ile uyum içinde yaşayan Na'vi halkıyla ünlü.
- The World of Star Wars - George Lucas, Star Wars (1977): Galaksiler arası savaşlar ve Jedi şövalyeleriyle dolu bir evren.
- The World of His Dark Materials - Philip Pullman, His Dark Materials serisi (1995): Paralel evrenler ve ruh hayvanlarıyla dolu bir dünya.
- The World of The Witcher - Andrzej Sapkowski, The Witcher serisi (1993): Canavar avcıları ve büyücülerle dolu karanlık bir fantastik dünya.
- The World of Spirited Away - Hayao Miyazaki, Spirited Away (2001): Ruhların ve büyülü yaratıkların yaşadığı bir Japon fantastik dünyası.
Sevgi Özbek - Mistikalem