2017 Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri verildi

24 Kasım 2017 Cuma

Merhum Sakıp Sabancı’nın genç sanatçıları teşvik etmek amacıyla başlattığı ve Sabancı Vakfı’nın devam ettirdiği “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri”, bu yıl 24’üncü kez genç sanatçılarla buluştu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan 9 başarılı öğrenciye toplam 240 Cumhuriyet Altını değerinde Türk Lirası ödül verildi.

2017 yılı Sakıp Sabancı Sanat Ödülü’ne layık görülen öğrenciler birincilik derecesinden başlayarak sırasıyla şu şekilde: Resim Bölümü’nden Bengü Aslan, Ömer Yüksek ve Doğanay Yıldız, Heykel Bölümü’nden Elif Özer, Pınar Marul ve Betül Bolat, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden ise Zeynep Bato, Müjgan Uçar ve Mehmet İşcan. Ödüle hak kazanan genç sanatçıların eserleri, ödül töreni öncesinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilendi.

Türkan Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Prof. Yalçın Karayağız’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Melisa Tapan ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan’ın yanı sıra iş dünyası, sanat camiası ve cemiyet hayatından Canan İmer, Jale Öztarhan, Meral Özderici, İsmet Alpagut, Nesrin İlter, Semra Tümay, Nihal Yöneyman, Tuna Öztürk ve Ressam Bedri Baykam’ın da aralarında bulunduğu seçkin isimler katıldı.

Ödül töreninde konuşma yapan Melisa Tapan, ‘‘Dedem Sakıp Sabancı, sanatçılara çok değer verir; sanatın, toplumların zenginliği ve sanatçıların da çok özel insanlar olduğuna gönülden inanırdı. Sanatçıların desteklenmesini ve başarıların ödüllendirilmesini isterdi. Biz de onun bu değerli vasiyetini sahipleniyor; genç sanatçıların eğitim dönemleri sonrası bu ilk adımlarında onlara çok önemli bir destek olan bu ödülü vermeyi sürdürmekten memnuniyet duyuyoruz. Sabancı ailesi olarak sanatın dönüştürücü gücüne çok önem veriyoruz. Kültür – sanat, Sabancı Vakfı’nın faaliyetleri içinde de önemli bir yer alıyor. Vakıf da sanatın dönüştürücü gücünü çok önemsiyor ve sanat projelerine uzun soluklu destekler veriyor. Ayrıca toplumsal meselelerle ilgili farkındalık yaratmak için yaptığı çalışmalarda da sanatın dönüştürücü gücünden faydalanıyor’’ dedi.