Voleybolun efsane isimlerinden Dünya Baltacıoğlu'nın yaşamı kitaplaştı

Dünya Baltacıoğlu kitabının tüm geliri, 65 yıldır  genç sporcular yetiştiren, Baltacıoğlu’nun da voleybola adım attığı ve yaşamının son yıllarında başkanlığını üstlendiği Altınyurt Spor Kulübü’ne bırakılacak. Dünya Baltacıoğlu kimdir?

Voleybolun efsane isimlerinden Dünya Baltacıoğlunın yaşamı kitaplaştı
Kardeşi Tansı Yıldırımer, 2022 yılında kaybettiğimiz Türk voleybol tarihinin sembol isimlerinden Dünya Baltacıoğlu’nun hayatını kitaplaştırdı.  Dünya Baltacıoğlu kitabının tüm geliri, 65 yıldır  genç sporcular yetiştiren, Baltacıoğlu’nun da voleybola adım attığı ve yaşamının son yıllarında başkanlığını üstlendiği Altınyurt Spor Kulübü’ne bırakılacak.
19
Voleybolun efsane isimlerinden Dünya Baltacıoğlunın yaşamı kitaplaştı
2022 yılında aramızdan ayrılan, Türk voleybol tarihinin önemli isimlerinden, milli voleybolcu, spor insanı Dünya Baltacıoğlu’nun biyografisi yayınlandı. Kardeşi Tansı Yıldırımer’in kaleme aldığı “Dünya Baltacıoğlu” kitabı, Baltacıoğlu’nun sporcu kimliğini, Türk voleyboluna katkılarını 1968’den bu yana Türkiye ve İtalya’daki voleybol ortamını anlatıyor.
29
Voleybolun efsane isimlerinden Dünya Baltacıoğlunın yaşamı kitaplaştı
125 kez milli formayı giyen ve Milli Takım Kaptanlığını üstlenen Dünya Baltacıoğlu, Altınyurt’ta başladığı voleybol hayatını Galatasaray, Fenerbahçe, Arçelik, Eczacıbaşı gibi Türkiye’nin belli başlı kulüplerinde başarıyla sürdürdü.
39