Kahramanmaraş'ta sıradışı bir taş devri mezarı bulundu

Kahramanmaraş'taki Direkli Mağarası'nda süren kazı kazılarında 14 bin 500 yıllık dikdörtgen şeklinde mezar bulundu. Taş derinde mezarlar oval oluyor ve ölüler cenin pozisyonunda gömülüyordu. Bu mezar ise çok farklı.

Kahramanmaraşta sıradışı bir taş devri mezarı bulundu
Kahramanmaraş'taki Direkli Mağarası'nda yürütülen kazı çalışmalarında 14 bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen dikdörtgen şeklinde mezar bulundu. Kazı ekibi, alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Döngel Mahallesi'ndeki mağarada 2007'den bu yana devam eden kazılarda 4. mezara ulaşıldı.
19
Kahramanmaraşta sıradışı bir taş devri mezarı bulundu
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Direkli Mağarası Kazı Başkanı Doç. Dr. Cevdet Merih Erek, mezarlardan ilkini 2009, ikincisini 2019, üçüncüsünü 2023 kazı sezonunda bulduklarını anlattı.
29
Kahramanmaraşta sıradışı bir taş devri mezarı bulundu
Direkli Mağarası'nda bugüne kadar ciddi bulgulara ulaştıklarını, bunlardan en önemlisinin ise tespit ettikleri mezarlar olduğunu belirten Erek, 8'inci arkeolojik seviye kazılarıyla mağarada yaptırılan Karbon 14 sonuçlarına göre 12 bin 540 yıl öncesine ulaştıklarını dile getirdi.
39