Bayburt'un Baksı Müzesi'nden sonra Kadın Eğitim Merkezi marka olmaya aday

Baksı Müzesi ve Baksı Kültür Sanat Vakfı, Bayburt'ta yaşayan kadınların, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama etkin biçimde katılımını ve kadın istihdamını desteklemesini amaçlayan Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezinin temelini attı.

Bayburtun Baksı Müzesinden sonra Kadın Eğitim Merkezi marka olmaya aday
Baksı Müzesi ve Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından, Bayburt ilinde yaşayan kadınların, üreterek ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama etkin bir biçimde katılımını sağlamayı ve kadın istihdamını desteklemeyi amaçlayan Kadın Eğitim Merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi.
111
Bayburtun Baksı Müzesinden sonra Kadın Eğitim Merkezi marka olmaya aday
Baksı Kültür Sanat Vakfı kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Vakıf Başkanı Didem Duru, Girişim Kurulu Başkanı Rana Erkan Tabanca ve projenin mimarisini üstlenen Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Kurucu Ortağı Melkan Gürsel ve Baksı Kadın Eğitim Merkezi Girişim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı törene, Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve yöre halkı katıldı.
211
Bayburtun Baksı Müzesinden sonra Kadın Eğitim Merkezi marka olmaya aday
Baksı Kültür Sanat Vakfı’yla birlikte gönüllü bağışçıların nakdi ve ayni yardımlarının yanı sıra Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın destekleriyle temeli atılan projenin, 100 milyon TL’lik yatırımla 2025 yılında tamamlanması bekleniyor. Kadın Eğitim Merkezi, Çoruh Nehri'nin kıyısında, arkasına Bayburt Kalesi'ni alan bir konumda, Türkiye'de toplumsal ve kültürel pek çok farklı alanda üretimde bulunan, yaptıklarıyla ilham veren yaratıcı gönüllülerinin fikirleri, iş birliği ve desteğiyle inşa ediliyor.
311