Kadın Sanatçıların Esmâlar ve Hilyeler sergisi

Her yıl Ramazan ayında geleneksel sanatlarımızı Çamlıca’daki Sergi Salonu’nda geniş kesimlerle buluşturan Yıldız Holding, bu sene Kadın Sanatçılar – Esmâlar ve Hilyeler sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kadın Sanatçıların Esmâlar ve Hilyeler sergisi
Yıldız Holding'in gelenekselleşen Ramazan sergilerinde bu yıl da “Kadın Sanatçılar – Esmâlar ve Hilyeler” başlığı altında toplanan 75 eser, sanat danışmanı ve araştırmacı-yazar İbrahim Ethem Gören küratörlüğünde 12 Nisan-18 Haziran tarihleri arasında Çamlıca’daki Yıldız Holding Sergi Salonu’nda sergileniyor. Pandemi kurallarına uygun koşullarda, (0216) 524 25 00 numaralı telefondan randevu alınarak gezilebilen serginin e-kataloğu http://www.yildizholding.com.tr/esmalarvehilyelersergisi/index.html linki üzerinden sanatseverlerle paylaşılıyor.
111
Kadın Sanatçıların Esmâlar ve Hilyeler sergisi
Bu yıl özellikle kadın sanatçıların eserlerine odaklanıldığını vurgulayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Kadın Sanatçılar – Esmâlar ve Hilyeler” sergisi hakkında şunları söyledi: “Her yıl Ramazan ayında ruhumuzu besleyen, kalbimize ferahlık veren eserlerden oluşturduğumuz sergilerimizde bu yıl da kadın sanatçılarımızın hat ve tezhip sanatlarına katkısını daha da görünür kılmayı amaçlıyoruz. Sergimizde İbrahim Ethem Gören’in küratörlüğünde 30 değerli kadın sanatçımızın eserlerini sanatseverlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz
İ
211
Kadın Sanatçıların Esmâlar ve Hilyeler sergisi
Kadın Sanatçılar – Esmâlar ve Hilyeler” sergisinin küratörü, sanat danışmanı ve araştırmacı-yazar İbrahim Ethem Gören, geleneksel sanatlarımızın ruha şifa verdiğini vurguladı: “Sergimiz, Yıldız Holding’in rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’e hürmeten geleneksel sanatlarımız çerçevesinde düzenlediği etkinliklerin yeni bir halkası… Bu halkada, günümüz tezhip sanatkârlarının Cenab-ı Hakk’ın güzel isimlerini ve Sevgili Peygamberimiz’in pak hususiyetlerini tezhip sanatının naif diliyle günümüz insanına sunma çabasına şahit olacaksınız. Biz bu sergiyi, etkisini bir yıldan uzun bir süre boyunca yaşadığımız pandemi sürecinde bir sığınma sahnesi olarak görüyoruz.
311