Hayatın Anlamı

18 Eylül 2024 Çarşamba
Hayatın Anlamı
Hayatın Anlamı

Değerli okurlar, 

18 Eylül Çarşamba günü 05.34 sularında Balık burcunun 3. dekanında (dekan yöneticisi: Mars gezegeni) parçalı bir Ay tutulması tezahür ediyor ve tutulmanın  artçı sarsıntılarını 2025 yılının 6. Ayının sonuna değin hissediyoruz. Şimdi 2023 yılının son çeyreğinde başlattığımız her şeyin neticesini okyanusun derinliklerinde görmekteyiz.
 
Psişemizin temeli Ay, hiçlikten beslenen Balık burcunun özverili, şefkatli, sezgisel, merhametli ve gizemli sularının 25° 40. dakikasında Mars gezegenin kısmi asalet yöneticisi ve dekan yöneticisi olduğu zeminde Oğlak burcu dodekatemoriasında hemen yanı başında okyanusların Tanrısı Poseidon (Neptün gezegeni)  ile kafa kafaya vermiş iken, (Ay-Güneş karşıtlığının hemen ardından Ay ve Neptün gezegeni birleşim açısı tezahür ediyor)
Temel yaşam gücümüzün, farkındalığımızın kaynağı Güneş ise hizmet bilincini ışıyan emektar  Başak burcunun mükemmeliyetçi, verimli topraklarında dünün büyüsünü bugünün bilimine dönüştüren Hermes  (Merkür gezegeni) ile birlikte konumlanıyor.

"Bilinçdışınızı, bilince dönüştürene kadar, o sizin hayatınızı yönlendirecek ve siz ona kader diyeceksiniz."Carl Gustav Jung

Tutulmanın ışığının yönetici gezegeni Jüpiter , meraklı İkizler burcunun değişken doğasında Işıklar ile uzlaşı arayışında... (Jüpiter gezegeninin Ay ve Güneş ile oluşturduğu kare açı dinamiği değişken nitelikteki burçlar arasında bir T-kare açı kalıbı oluşturmakta).  Jüpiter gezegenin Koç burcunda konumlanan Kiron ile arasında oluşan destekleyici ilişki (Jüpiter-Kiron sekstil açı dinamiği) , yaşam serüvenimizde deneyimlediğimiz acıların izlerini daha geniş bir bakış açısıyla yeniden ele aldığımızda belki de deneyimlediğimiz acı hissiyatlarının ölüm-doğum döngümüze gerçek lezzeti kattığını fark edebileceğimizi işaret etmenin yanı sıra var olan kafa karışıklığı ve belirsizlikleri acılarımızın izini sürerek bertaraf edebileceğimizi de ışımakta.

"Sevmek, güzel birinde aşkı aramak değil, o kişide bilmediğin bir zamanın beklenmedik bir anında kendini bulmaktır." Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Şimdi okyanusun en derin sularına gerçekçi, azimli bir dalış gerçekleştirmek için güzel bir zaman kalitesi. Nitekim gökyüzünde,  su elementinin yoğun bir vurgusu mevcut, Ay tutulmasının doğum anının haritasına daha derin baktığımızda da Mars gezegeninin vurgulandığını görmekteyiz. Işığın savaşçısı (Mars gezegeni) uzun bir süre bilinçdışımızın ritmini ışıyan Ay'ın yönetimindeki Yengeç burcunun besleyici sularında kulaç atarken, hafızamızın derinliklerinde halen beslemekte olduğumuz ancak işlevini çoktan yitirmiş duygusal bağlarımızı fark etmek yönünde güzel bir döngüde var olmaktayız. Bu bağlamda mevcut ölüm-doğum döngümüzdeki yolculuğumuza yeniden ete kemiğe bürünme ilhamını veren öz duygusal kaynaklarımızla temas etmek yönünde eylemde olmak işlevsel olabilir. Tutulma sürecinde Ay'ın bilince ait işlevselliğini yitirmiş her şeyi çözündüren Neptün gezegeninin ışığıyla birleşiyor olması ana rahminde deneyimlediğimiz hissiyatlar çerçevesinde oluşmuş "hayatın anlamı", " yaşama bakış açımız" üzerine eğilmemizin işlevsel olabileceğini ışımakta. İlk sevgi nesnemiz; "anne" ile olan ilişkimizi dört köşe analiz etmek, onun rahmi aracılığıyla mevcut döngüde var olmayı seçmemizin nedenleriyle buluşmak özümüzdeki sonsuz koşulsuz sevginin kapısını aralayabilir. 

Işık OLsun!