Phaethon 'un Yolculuğu miti
2017 YILININ EN YOĞUN METEOR YAĞMURU, 12-13 ARALIK, İKİZLER DUŞU, 16 ARALIK; 3200 PHAETHON ÇOK YAKINIMIZDA !
Ana nesnesi - gizemli 3200 Phaethon gökcismi olan, yılın en son ve en yoğun meteor yağmuru, 12 Aralık'ta gece geç saatlerde başlayarak, 14 Aralık sabahına dek sürdü.
Saat başına 100 meteorla, Geminid meteor yağmuru, astronomların olayın ''üst nesnesi'' hakkındaki açıklamaları ile netlik kazanmıştı. Kuyrukluyıldızların tüm diğer yıllık meteor yağmurlarını oluşturabildiği bilinmesine rağmen, bu üst nesne biraz farklıdır.
Antik Yunan Mitolojisinde, Güneş tanrısı Helios'un oğlunun adını alan Phaethon, bir uzay aracının görüntüleri kullanılarak keşfedilmiş ilk asteroit ve farklı özelliklere sahip.Kökeni ise bir kaya kuyrukluyıldız.
16 ARALIK'TA 3200 PHAETHON ÇOK YAKINIMIZDA !
16 Aralık'ta Geminid'in zirve noktasından yalnızca birkaç gün sonra Phaethon 523.5 günlük yörüngesinde Dünya'ya en yakın yere gelecek, bu nedenle de, 2017'nin İkizler Duşu ekstra özel olabilir.
3200 Phaethon, bir ebeveyn kuyrukluyıldız halinde ve bu denli yakınımızda iken, bu meteor duşunu muhteşem kılabilir. Bugün, potansiyel tehlikeli bir asteroit olarak sınıflandırılan 3200 Phaethon; yaklaşık 5 km. genişliğindedir. Dünya'ya çarpması durumunda önemli miktarda bölgesel hasara neden olacak kadar büyük bu cismin, Dünya'ya periyodik en yakın yaklaşımı 16 Aralık 2017'de gerçekleşecek ve cisim, Dünya'ya 10.3 million km. kadar yaklaşacaktır.
Geminid duşu esnasında, Kuzey Yarımküre'de saat başına 100 göktaşı görebilirsiniz. Göktaşları Güney Yarımküre'nin, tropikal ve subtropikal bölgelerinde görülebilir, ancak Güney Yarımküre'deki ılıman enlemlerde, sayıları az olma eğilimindedir.
İkizler göktaşı yağmuru sıklıkla orta-kuzey enlemlerde, gecenin geç saatlerinde başlar, Kuzey enlemlerde, İkizler Takımyıldızı'nın en parlak yıldızı Castor, sabah saatlerine dek izlenilir. Göktaşları, saat saat akışlarla gelir ve yavaşlayarak serpilir.
Phaethon'un yörünge yolu, bize yıllık İkizler göktaşı duşunu sağlar. Kimi taşlar, saniyede 35 km. hızla Dünya'nın en üst atmosferinde yanar.
Phaethon, 2009 yılının Temmuz ayında, beklenilenden daha parlaktı. Ayni yılın Haziran ayında Güneş'e en yakın noktaya yaklaşırken, beklenmedik parlama algılandı.Sonrasında Kaliforniya Mojave Çölü üzerinde, büyük bir İkizler Ateştopu patlamıştır.
PHAETHON'UN YOLCULUĞU MİTİ
Göklerden yağan ateşlerin dünyayı tahrip etmesi, Phaethon ‘un Yolculuğu mitinde geçer. Güneş tanrısı Helios’un, deniz perisi Clymene’den doğan oğlu, annesine, ilahi bir çocuk oluşunun kanıtını sorduğunda, babasının sarayına giderek, onunla konuşmasını söyler.
Phaethon, Helios’un sarayına gittiğinde, O, oğluna, doğru cevabını verir ve kendisinden, istediği her hediyeyi alacağını da bildirir. Oğlu; Güneş Arabasını bir günlüğüne sürmek istediğini söyler. Bu çok özel bir durumdur, Helios yine de oğlunu isteğinden vazgeçiremez.
Güneş arabası, Vulcan tarafından yapılıp hediye edilmiştir. Phaethon, bu altın araçla, Boğa'nın boynuzları arasından, Avcı'nın oku önünde akarak, Aslan’ın çenesi civarından geçip, Akrep’in kıskaçlarını görmeye çalışacak, Kuzeye ve Güneye kaymadan, doğruca ortadan gidecektir. Ancak atlara hükmedemez, kuzeydeki, Büyük ve Küçük Ayı sıcaklıktan erir, Ejderha kuzey kutbuna saklanır, araba son hızla Dünya'ya yaklaştığında, her yer tutuşmaya, yanmaya, küller savrulmaya başlar. Dünya'nın aks eklemleri sallanır.
Gaia Ana, felakete son vermek amacı ile, Zeus’u çağırır, onun şimşekleri ile isabet alarak alev alev yanan Phaethon ” Kayan bir yıldız ” gibi göklerden yeryüzüne; Eridanus Nehri içine düşer. Böylece "'Altın Çağ" sona erer. Phaethon'un yolculuğunda bıraktığı yanık izinin adı Samanyolu olur.
Bu olayın, döngüsel bir felaket olduğu ve gezegenlerin zaman zaman hizalanan konumlarına dayalı, uzun zaman dilimlerinin 3600 yıllık döngülerle ölçüldüğü düşünülür. Elbette kıyamet benzeri felaketler yaşanmıştır. Platon, bu mitte geçen olayı, geçmişteki bir göksel olayın belleklere kazınan anısı olarak yorumlamıştır.
Olay, gezegenlerin ve takım yıldızların uzun aralıklarla bulunduğu belirli konumlarla, dizilim ve hizalanmaları ile ilişkilendirilen bir kader örneği olabilir. Mutlaka gök cisimlerinin hareketleri dünyayı etkiler, ancak Yer, çok yakınından geçerek, göktaşı yağdıran ve gezegene çarpan bir kuyruklu yıldızın yol açtığı olayları yaşamıştır.
Phaethon miti, mevsimsel yenilenme ya da etik bir ders yerine, İ.Ö 1450 yıllarında göklerden düşen büyük ateş topunu anlatıyor olabilir.
Ferda Ercan Uyulan - Mistikalem.com
www.facebook.com/okultizmveenerji
-
03 Kasım 2024
Asalak Formlar Alanı ve Kara Büyüye karışmanın kader planı üzerindeki etkisi
- 14 Ekim 2024
- 17 Eylül 2024
-
19 Ağustos 2024
19-20 Ağustos 2024 Blue Moon Kova Burcunda: Mavi Ay Enerjileri
-
23 Mart 2024
24-25 Mart Penumbral - Yarı Gölgeli Ay Tutulması ve 8 Nisan Tam Güneş Tutulması - Saros 139
- 11 Mart 2024
- 07 Mart 2024
- 30 Aralık 2023
- 08 Kasım 2023
- 14 Temmuz 2023
- 07 Temmuz 2023
- 23 Mart 2023