SENİNLE BAŞLAMADI ANCAK SENİNLE SONLANABİLİR

21 Ekim 2024 Pazartesi
SENİNLE BAŞLAMADI ANCAK SENİNLE SONLANABİLİR
SENİNLE BAŞLAMADI ANCAK SENİNLE SONLANABİLİR
Eğer avcunuzun içine derinlemesine bakarsanız, orada ebeveynlerinizi ve atalarınızın tüm nesillerini göreceksiniz. Onların hepsi şu an yaşıyor. Her biri, bedeninizde mevcuttur. Siz bu insanların her birinin devamısınız.” -Thich Nhat Hanh—

 

Değerli okurlar,
 
Yılın en okült, en yoğun, en tutklulu, en azimli, en sezgisel ayını deneyimlemeye hazır mısınız?
 
Perdeler İnceliyor…
Varoluşumuzu nasıl yapılandırdığımızın temel göstergesi; Güneş, 23 Ekim de majisyenlerin burcu olarak nitelendirilen su elementinin sabit ve dişil niteliğindeki Akrep burcunun derin sularında dönüşümsel ritimdeki dalışlarına başlıyor. Akrep burcunun yönetici gezegeni Mars, ise su elementinin öncü niteliğindeki “İnsanlığın” burcu; Yengeç’in koruyucu ve besleyici sularında kulaç atarken; atalarımızdan miras aldığımız duygusal repertuvar üzerine yoğunlaşmanın tam zamanı!  Aile dizimi ve benzeri metodolojilerle çalışabilir, kök ailemizin yaşamı anlamlandırma kodlarının bugünkü ölüm-doğum döngümüze yön/boyut veren sırlarını deşifre edebiliriz. Bununla birlikte Yengeç burcu, doğumu ve anneliği simgelediği için; doğum travmamız hususunda profesyonel danışmanlığa başvurmak/ yeniden doğuşumuza zemin hazırlamak, annemizle olan bağımızın gizemli boyutlarına odaklanmak, kendimize yönelik nasıl bir anne olduğumuzla yüzleşmek adına oldukça yenileyici bir süreçteyiz.
 
Geçmiş Değiştirilebilir…
 
17 Ekim 2024 (14.26) tarihinde ateş elementinin öncü niteliğindeki Koç burcunun inovatif coğrafyasında bizleri geçmiş izlerin bugünkü varoluşumuza yansıyan boyutlarını dönüştürme yönünde inisiyatif almaya yönelten çok güçlü bir Ay-Güneş karşıtlığı (Dolunay) deneyimledik. Dolunayın ışığı, 2024 yılına adım atışımızdan bugüne değin niyetlerimizin ne yöne doğru nasıl evirildiğine dair somut bulguları önümüze seriyor! Yeni yıla ilişkin dilekleriniz var mıydı? Şimdi mevcut süreçte bu dileklerimizin hangilerinin somut olarak gerçek hale dönüştüğünü görmekteyiz.
 
Lider bilincini ışıyan Koç burcunun 3. Dekanında (Dekan yöneticisi; Venüs gezegeni) Işığın Savaşçısının (Mars gezegeni) şahitliğinde tezahür eden Dolunay anında benliğimizin bütünleşmiş doğasının sembolü; Oğlak burcunun yükseliyor olması ve eş zamanlı olarak Dolunayın Oğlak dodekatemoriasında tezahür etmesi özümüzdeki potansiyel gizil enerjiyi ortaya koyabilmemiz için deri değiştirmemizi vurgulamakta.
 

Aşk, her şeye üstün gelir.” – Virgil - Antik çağ şairi

  
Dolunayın ışığının dekan yöneticisi aşkın, güzelliğin, barışın, doğurganlığın Tanrıçası; Afrodit (Venüs gezegeni) ise arafta konumlanmakta olduğunu görmekteyiz. Venüs, Ay-Güneş karşıtlığı anında ölümü- dönüşümü-yeniden doğuşu simgeleyen Akrep burcunun 29. Derecesinde yer almaktaydı, dolunayın tezahür anının hemen akabinde yılın 11. ayının 11’ine değin Yay burcunun keşif odaklı doğasına kulaklarımıza “Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk…” dizelerini fısıldayarak ilham verici bir geçiş gerçekleştirdi :) Özümüzdeki karşıtlıkları birleştirmek, uzlaştırmak ve dengelemek için ne(lere) ihtiyaç duyumsadığımızın bilgisini keşfetmeye yönelik yeni maceralara atılacağımız önümüzdeki süreçte Zeus”un şimşekleri yolumuza ışık olmakta...
 

Bilinçdışı duyulmak için ısrar eder, tekrarlar ve bir bakıma kapıyı kırar.” -Annie Rogers

  
Kharoon’un kayığında Stiks ırmağını geçmeye var mısınız?..
 
Dolunay’ın tezahür anında öncü nitelikteki burçlarda yer alan;  Ay-( Koç),  Güneş(Terazi),  Mars-(Yengeç) Plüton (Oğlak) arasında “Büyük Kare” açı kalıbı tezahür etti.  Büyük Kare açı kalıbı astroloji literatüründe “zor” bir açı kalıbı olarak nitelendirilmekle birlikte yoğun bir motivasyon kaynağı doğurduğunun da  altı çizilmektedir. Büyük kare açı kalıbının “öncü” nitelikteki burçlar arasında gerçekleşmesi deneyimlenen olaylara yönelik  inisiyatif alınırsa her şeyin kolaylıkla çözülebilme potansiyeline  işaret etmektedir. Bu bağlamda içinde bulunduğumuz süreçte bizi zorlayan belki belirli krizleri ortaya koyan durumlara yönelik nasıl bir savaşçı olduğumuzu gösterme vakti. Nitekim varoluşsal enerjimizin en yoğun derecede ışındığı Oğlak burcunun yükselen burç ve eş zamanlı olarak dodekatemoria olarak konumlanması bizlere bir savaşçının niteliğini belirleyen en temel unsurun omurgası olduğunu da hatırlatmakta!

Esnek Omurga = Esnek Zihin

Mevcut bedenimizle deneyimlemekte olduğumuz ölüm-doğum döngüsüne yön veren bilinçdışımızda yüzmekte olan temel güçlerle, irademizin ışığında inisiyatif alarak yüzleşme vakti, acaba Kharoon’un kayığına ne(ler) yön veriyor? Bizimle başlamadı ancak neden bizimle son bulmasın ?

Işık Olsun!