Kültür Sanat

Gazeteci yazar Ahmet Tulgar vefat etti

Gazeteci Yaza Ahmet Tulgar 63 yaşında ani kalp krizi sonucu dünya hayatına veda ettiği açıklandı.

Gazeteci yazar Ahmet Tulgar vefat etti

Yazarın ölüm haberini Bülent Aydın Twitter üzerinden şu ifadelerle duyurdu:

“Değerli yazar ve dost sevgili Ahmet Tulgar’ı evinde geçirdiği ani bir kalp krizi neticesinde kaybettik. Tüm sevenlerine ve okurlarına başsağlığı dilerim. Çok ama çok üzgünüm…”

BirGün gazetesinin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ise şu açıklamayı yaptı: “Gazetemiz BirGün’e de emek veren gazeteci yazar Ahmet Tulgar’ı ani bir kalp kriz sonucu kaybettik. Bütün sevenlerinin başı sağ olsun.”

Ahmet Tulgar’ın yayıncısı İletişim Yayınları da acı haberi doğruladı: “Dostumuz, yazarımız Ahmet Tulgar’ı kaybettik, çok üzgünüz….

 
Tulgar son dönemlerde Gazete Duvar’da yazdığı portrelerle adından söz ettiriyordu. Tulgar’ın yayımlanan son portresi ise, dün hayata veda eden duayen spor spikeri Halit Kıvanç hakkında olmuştu.

Ahmet Tulgar kimdir?

26 Nisan 1959 yılında doğan Tulgar, Sankt Georg Avusturya Lisesi’nin ardından Viyana Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı.

1987 yılında Sabah Dergi Grubu’nda gazetecilik mesleğine başladı. Ardından Güneş, Nokta, Milliyet, Akşam, Vatan, Birgün, Cumhuriyet, Show TV, Hayat TV gibi mecralarda muhabir, yazar, yönetici ve programcı olarak görev aldı. Birgün, Evrensel, Radikal, Birikim ve Tiroj gibi gazetelerde yazdı. Tulgar son olarak Gazete Duvar’da yazmaya başlamıştı.

Yazarın ilk öykü kitabı Evsiz Ülke Hikâyeleri 1989 yılında yayımlandı. Onu deneme, röportaj, roman ve portre türündeki birçok eseri takip etti. Tulgar’ın ilk romanı Volkan’ın Romanı 2006’da yayımlandı.

İkinci romanı Çocuklar ve Canavarları’nın yayımlanması 2012’yi buldu. Tulgar, 2010’lardan sonra ağırlıklı olarak öykü türünde eserler verdi ve Duygusal Anatomi, Trajik Nüans ve Bakmadığınız Bir Yer Kalmıştı’yı kaleme aldı. Yazarın en güncel eseri ise 2021 tarihli Arzunun Serbest Dolaşımı adlı öykü kitabı oldu.

Ahmet Tulgar hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar