Bilim

Teknoloji

Google'un yeni yapay zeka uygulaması LaMDA

Google, LaMDA’yı gelecekte yapay zeka ile konuşmalarını mükemmelleştirecek en önemli parça olarak tanıttı.

Bilim

Yokluğu ile varlığı anlamlandıran Sıfır'ın hikmetleri

Sıfır nedir diye hiç düşündünüz mü? Sıfır tam sayılar arasında sayılsa da doğal sayılar arasında yer almaz. Çünkü o aslında yoktur. Ama yokluğuna rağmen bakın nelere kadir?

Uzay

Evrenin 3 Boyutlu Haritası çizilmeye başlandı

Kainatın sırlarını anlayabilmek amacıyla Evren'in 3 boyutlu haritasını çıkarmak DESI projesinin ilk hedefi gizemli karanlık enerjinin miktarını saptamak ve yapısını anlayabilmek.

Uzay

Kuyruklu Yıldızlarda şaşırtıcı keşif ve yıldızlararası ağır metaller

Güneş Sistemindeki ve dışındaki kuyruklu yıldızların atmosferlerinde buharlaşmış ağır metaller keşfedildi. Sıradışı keşif kadar ağır metallerin oranları da gökbilimcileri şaşırttı.

Bilim

Düşmanlarını çığlık atarak korkutan dizonor türü keşfedildi

Tlatolophus galorum (Sorguçlu ifade) adı verilen dinozorun peşine düşen yırtıcıları korkutmak ve eşlerini cezbetmek için güçlü sesler çıkarabildiği tahmin ediliyor.

Teknoloji

Taşınan telefon numarası sayısı 153 milyonu aştı

Cep telefonu operatörleri arasında bugüne dek 151 milyon 91 bin 343 numara taşınırken, sabit telefonlarda sayı 2 milyon 263 bin 38'i buldu.

Uzay

Eski Yıldızlar, tahmin edilenden daha hızlı çıktı

Manyetik kırılma teorisinden dolayı yaşlı yıldızların daha yavaş döndüğü tahmin ediliyordu, yapılan so astronomik ölçüler, yıldızların daha hızlı olduğunu gösteriyor.

Teknoloji

20'li yaşlar challenge akımları teknolojik yüz tanıma sistemlerini besliyor

Çok yakında hayatın her alanında uygulanmak istenen yüz tanıma sistemlerinin her yere kolayca uygulanabilmesi için 20'li yaşlar challenge türü akımlar kasıtlı çıkarılıyor.

bilimsel

Direksiyona oturmak asabiyete giden en kestirme yol

Araba sürmek, sürücülerin stres mekanizmalarını tetiklemeye yetiyor. Normalde doğal karşılanan olaylar bile direksiyondayken sinir bozucu olarak algılanıyor.

bilimsel

Anüslerini nefes borusu gibi kullanabilen memeliler varmış

Memeliler hakkında ilginç bir keşif yapıldı: Bazı türlerin acil durumda anüs (makat) yoluyla nefes aldığı anlaşıldı. Bu özellik solunum sıkıntısı çeken hastalara ümit de olabilir.