Kültür Sanat

Kartal Kitap Fuarı'nda onur ödülü Necati Tosuner’e verildi

25 Eylül’de kapılarını açan Kartal Belediyesi’nin düzenlediği Kartal Kitap Fuarı'nda onur ödülü Necati Tosuner’e verildi.

Kartal Kitap Fuarında onur ödülü Necati Tosuner’e verildi

Kartal Kitap Fuarı’nın onur konuğu, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Necati Tosuner’e ödülü ise bir törenle 28 Eylül’de verildi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından ödülün verilmesinin ardından, Melih Yıldız tarafından KE Sahne’de Necati Tosuner ile bir söyleşi yapıldı.

Tosuner, Yıldız’ın edebiyata nasıl başladığı şeklindeki bir sorusuna, “Görüyorsunuz bu yaşta bu coşku, belki de edebiyatın tanımıdır bu. Yazarın yazarken duyduğu coşkuyu, gördüğünü okuyana aktarabilmesidir önemli olan. Benim edebiyata başlama nedenim; elbette ki gençtim, çocuktum ama standartlara uygun bir yapım olmadığı için toplumda garipsenen bir durum vardı. Necati sözü yine kamburuna getiriyor, diyeceksiniz ama onsuz da olmuyor. Onları anlatmak ihtiyacı yazmaya beni yönlendirdi. Ama ancak üçüncü kitabımın adını ‘Kambur’ koyabildim...”

Tosuner, söyleşi sonrası İş Bankası Kültür Yayınları standında okurlarıyla bir araya gelerek, kitaplarını imzaladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de edebiyatseverlerle sıraya girerek Tosuner’e kitaplarını imzalattı.

Kartal Kitap Fuarı çeşitli yazarların, sanatçıların katılacağı söyleşiler ve imza günleri le 3 Ekim’e kadar devam edecek.

Yorumlar