Kültür Sanat

Soyut sanatta yanılsamanın anlamını irdeleyen sergi

Yeni yılın ilk sergisi olarak soyut sanatta yanılsamanın anlamını irdeleyen Pop Değil Op sergisi, 11 Ocak’ta Plato Sanat - İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde açılıyor.

Soyut sanatta yanılsamanın anlamını irdeleyen sergi

Son zamanlarda, Türkiye'de giderek artan sayıda sanatçı soyutlama alanında optik sanatla ilgileniyor. Bu sanatçılar, genellikle geometrik kompozisyonlarla sabit duran tuvalin veya statik, üç boyutlu malzeme yüzeylerinin bu yöntemlerle dinamik sanat parçalarına dönüştürülme olasılığını keşfediyorlar.

Pop değil Op sergisinde, optik ile soyut sanatın ve sanatçılarının videodan fotoğrafa, resimden heykele kadar uzanan geniş yelpazesindeki eserler ile optik sanat yorumlanıyor.

Sanatçılar, günümüzdeki görselliğin gerçekliğini ve samimiyetini sorgularken, Op Art tekniklerini ve stratejilerini dijital çağın estetiği ile bir araya getiriyor.

Sergide yer alan Belkıs Balpınar, Ebru Döşekçi, Egemen Tuncer, Ekrem Yalçındağ, Eser Tuncer Hasan Pehlevan, Ömer Pekin, Seçkin Pirim gibi sanatçılar gerçeklik algımıza farklı bakış açıları getiren eserleri ile karşımıza çıkıyorlar.

Plato Sanat daimi küratörü Marcus Graf tarafından hazırlanan sergi, 24 Mart 2018’e kadar ziyaret edilebilir.

Yorumlar