Şirket

Ekonomist Yılın İş İnsanlarını ödüllendirdi

Ekonomist dergisinin 26’ıncısını Türk Telekom, Metal Yapı Konut ve QNB Finansbank iş birliğiyle düzenlediği “Yılın İş İnsanları 2017” ödül töreni gerçekleştirildi.

 Ekonomist Yılın İş İnsanlarını ödüllendirdi
 Ekonomist dergisinin yaptığı “Yılın İş İnsanları” araştırmasında “Yılın İş İnsanı” Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Yılın Global Türk Profesyoneli” Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent seçildi.

Araştırmada,

“Yılın İş İnsanı” Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç,

“Yılın Global Türk Profesyoneli” Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent,

“Yılın Bürokratı” Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın,

“Yılın Global Türk Girişimcisi” Chobani Kurucusu Hamdi Ulukaya,

“Yılın Sivil Toplum Önderi” eski TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes,

“Yılın Profesyoneli” İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali,

“Yılın Erkek Girişimcisi” Getir Kurucusu Nazım Salur

ve “Yılın Kadın Girişimcisi” Big Chef’s Kurucusu Gamze Cizreli oldu.

- "Yurt dışında daha fazla Türk yönetici olmalı"

"Yılın Global Türk Profesyoneli" seçilen Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, ödülünü Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'dan aldı.

Muhtar Kent, törende yaptığı konuşmada, “Takdir görmek hoş bir olgu ama aynı zamanda hepimize önemli yük ve sorumluluklar getiriyor. Bizden sonra gelen genç ve dinamik nesillere daha fazla destek olmamız lazım. Onlara girişimcilik, yöneticilik ve yatırım konusunda daha fazla yol göstermeliyiz.” dedi.

ABD’deki üniversitelere konuşma yapmaya gittiğinde oralardaki Türk öğrencilerle bir araya geldiğini anlatan Kent, şunları kaydetti:

"Benim gibi yurt dışında 40 senedir yöneticilik yapan birinin önemli sorumluluklarından biri de Türkiye markasının hep arkasında durmak. İyi bir marka tutulmuş bir sözdür. 1978’den beri yönetici olarak yurt dışındayım. Bu yolculuk sırasında 21 ülke değiştirdim. Bütün hayatımız yabancılarla geçiyor. Sizin Türk olduğunuzu bildiklerinden konu hep Türkiye’ye geliyor. Bu bakımdan böyle büyük bir sorumluluk taşımaktan da gurur duyuyorum. Yurt dışındaki bütün Türk yöneticiler için de bu geçerli.”

Muhtar Kent, yurt dışında çok daha fazla Türk yönetici olması temennisinde bulunarak, “Fortune 100’de 7-8 Hint veya Yunan kökenli CEO var. Türkiye’den neden olmasın? Hep birlikte buna çalışmamız lazım. Bunun ülkemize uzun vadede fevkalade önemli getirisi olacaktır. Onun için en azından ben kendimi buna adadım. Her yere gittiğimde gençlere özveri ve güven veririm. Hayal ettiğiniz müddetçe gidemediğiniz yer olmaz. Hep öyle düşünmelerini istiyorum.” diye konuştu.

- "Ülkeyi büyütenlere selam olsun"

"Yılın Bürokratı” seçilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise “Bizim işimiz Türkiye’yi büyütmek, girişimcilerin yanında olmak, küresel olmak." dedi.

Küresel bir dünyada sadece Ankara ya da İstanbul için değil bütün dünya için çalışmak gerektiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Küresel düşünmeniz gerekiyor. Sadece kamu bankası, özel banka, yerli banka, küçük banka, Körfez sermayesi diyemiyorsunuz. Bu ülkenin büyümesi için çalışan herkesi bir potada doğru ve sağlıklı şekilde temsil etmek gerekiyor. Biz Türkiye Bankalar Birliği yönetimi adına bunu başarmışsak bu ödül hepimizindir. Sadece bir amacımız var; ülkenin başını göğe erdirmek. Geldiğimiz noktanın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Biz bankacılık olarak bu işin farkındayız. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Ülkeyi büyütenlere selam olsun. Bankacılara selam olsun.”

- "Bu ülkeye hizmete devam edeceğiz"

Yılın Profesyoneli” ödülünü alan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise İş Bankası'nın Türkiye'nin bütün büyük gruplarına hem bankacı hem de girişimci olarak emek verdiğini belirterek, "Ülkemizin yaşadığı zor dönemlerde, bankacılık sektörünün kıymeti daha çok anlaşılır. Geçen yıl yaşadığımız olaylarda, genlerimizde var olan enerji tekrar açığa çıktı. Samimi bir duruş ve performans sergiledik. Bütün öz kaynağımızı bu ülkeden kazandık. O yüzden bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

- "Mobil teknoloji treni kaçırmamalıyız"

"Yılın Erkek Girişimcisi" olan Getir Kurucusu Nazım Salur da Türkiye'nin geleceğinde mobil teknoloji alanında yapılan işlerin önünün açık olması gerektiğine işaret ederek, "Türkiye 100 yıl önce kaçırdığı otomobil trenini yeni yakalıyor. Sonradan yakalamaya çalıştığınız trenlere binmek 100 yıl gecikebiliyor. Mobil teknoloji alanında bu işlerin piyasası yeni oluşuyor. Önümüzdeki 20 yıllık süreçte, bugün yapılan işlerin, o gün yapılacaklara göre çok az olduğunu göreceğiz. Herkese mobil teknolojilere yatırım yapmayı tavsiye ediyorum." dedi.

"Yılın Kadın Girişimcisi" seçilen Big Chef's Kurucusu Gamze Cizreli ise bu tür ödüllerin girişimcileri daha da cesaretlendirdiğini belirtti.

Eski TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ise sivil toplumun Türkiye’de güçlenerek ilerlemesi ve ihmal edilmemesi temennisinde bulundu.

- "2023 hedefleri için yatırımlarımız sürecek"

Türk Telekom Stratejik ve Büyük Müşteriler Satış Direktörü Ahmet Çalık ise açılıştaki konuşmasında, 2005 yılından beri Türkiye’nin geleceğine 28 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu rakamın sektöre yapılan en yüksek yatırım miktarı olduğunu bildirdi.

Çalık, "Bu sayede, Türkiye’nin bütün şehirlerini birbirine bağlayan 228 bin km uzunluğunda ülke geneline yayılan bir fiber altyapı kurduk ve sabit yatırımlarımızın yanı sıra Mobil alanda da yeni frekans alımı başta olmak üzere birçok yatırımı hayata geçirdik. Ülkemizin ve iş dünyamızın 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz." dedi.

Tören kapsamında düzenlenen “Fark Yaratanlar: Geçmiş Yıllarda Ödül Alanlar Konuşuyor” başlıklı panele, Acıbadem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve eski Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı katıldı.

Ödülalan tüm isismleri kioskluyoruz.

Yorumlar