Ekonomi

DEİK'in Ustalara Saygı Ödülleri 3. Kez Törenle verildi

DEİK Ustalara Saygı Ödülleri Merhum İşadamları Ahmet Şahap Ünlü, Ali Osman Ulusoy, Şarık Tara ile halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı olan 68 yaiındaki işadamı Rifat Hisarcıklıoğlu'na verildi.

DEİKin Ustalara Saygı Ödülleri 3. Kez Törenle verildi

37. DEİK Olağan Seçimli Genel Kurulu ve Üçüncü Ustalara Saygı Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi, Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, DEİK Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Usta Ödülleri Merhum İşadamları Ahmet Şahap Ünlü, Ali Osman Ulusoy, Şarık Tara ile halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı olan 68 yaiındaki işadamı Rifat Hisarcıklıoğlu'na verildi.

  • İlk usta ödül takdimini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve DEİK Başkanı Nail Olpak gerçekleştirdi. Merhum Ahmet Şahap Ünlü'nün ödülü, Batservice Gemi İnşa Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Selahattin Ünlü’ye takdim edildi.
  • İkinci usta ödülünü, Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci ve DEİK Başkanı Nail Olpak verdi. Merhum Ali Osman Ulusoy’un ödülü, Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy aldı.
  • Üçüncü usta ödülünün takdimini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve DEİK Başkanı Nail Olpak gerçekleştirdi. Merhum Şarık Tara'nın ödülü Enka İnşaat Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Tara’ya takdim edildi.
  • Son usta ödülünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aldı. Ödül takdimini Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve DEİK Başkanı Nail Olpak yaptı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuşan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçeğe dönüşmesi için emek veren, taş üstüne taş koyan her bir insanla yol yürümekten şeref duyduğunu söyledi.

Erdoğan, "'İşimiz, gücümüzü dünyaya taşımaktır.' misyonunun hakkını veren siz kardeşlerimin, yol arkadaşlığından memnunuz, bahtiyarız. Bugün bir kez daha altını çizerek vurgulamak isterim ki siz çalıştığınız, ürettiğiniz, yatırım yaptığınız, ihraç ettiğiniz, Türk ekonomisine katkıda bulunmak istediğiniz müddetçe biz de sizlerin yanında olacağız." dedi.

Törende konuşan Olpak, alınan kararın ticari yansımalarının farkında olduklarını söyledi.

Olpak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeterli ve sürekli yardım sağlanıncaya kadar, İsrail'e ithalat ve ihracatın durdurulması kararını çok önemli bulduklarını ve desteklediklerinin altını çizdi.

Alınan kararın ticari yansımalarının farkında olduklarını belirten Olpak, "Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, süreci iş dünyasıyla istişareyle götürecekleri açıklamaları için teşekkür ediyorum. Buradan hareketle, küresel düzende acıların azalması, gelir dağılımının olabildiğince dengeli olması ve dünyayı insanı önceleyerek güzelleştirmek için, güç ve gönül birliği içinde olmamız gerektiğine inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Yorumlar