Ekonomi

Evlenenler azaldıkça yatak satışları düştü

Evlilik oranlarında görülen azalmanın yatak sektörünü olumsuz etkilediği ortaya çıktı.

Evlenenler azaldıkça yatak satışları düştü

Geçtiğimiz yıla göre kıyasla bu yıl evlilik sezonunda yatak satışlarında yaklaşık yüzde 10 azalma görüldüğüne dikkat çeken Holding Yönetisi Tolga Batallı, "Türkiye’de her yıl 1 milyona yakın kişi evlenirken son yıllarda evlenme oranlarında görülen azalma, yatak sektörünü de etkiledi" dedi.

Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl evlilik sezonunda yüzde 10’luk bir azalma görüldüğüne dikkat çeken  Tolga Batallı, “Evlilik sezonu için belirlenen satış hedefi, yatak sektöründe genellikle yıllık satış hedeflerinin önemli bir kısmını oluşturuyor" dedi

Yatağın artık evlilik alışverişi sırasında hediye olarak verilen bir ürün olmaktan çıktığını söyleyen Batallı, “Günümüzde insanlar, yatak seçimi konusunda daha bilinçli hale gelerek, ihtiyaçlarına ve vücut yapılarına uygun yatakları tercih etmeye başladılar. Fonksiyonellik, yatak seçimlerinde ilk kriterlerden biri olarak öne çıkıyor. Depolama alanı sunan yataklar, ayarlanabilir başlıklar ve teknolojiyle entegre edilmiş akıllı mobilyalar, tüketicilerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Özellikle çiftler, uyku kalitesini artırmak için ergonomik ve sağlık destekleyici yataklara yöneliyorlar. Bu bağlamda, lateks yataklar ve viskon içerikli kumaşlı yataklar sıklıkla tercih ediliyor. Fiyat elbette önemli bir kriter, ancak çoğu çift, kaliteyi ve uzun ömürlülüğü fiyatın önünde tutuyor. Çiftlerin seçimlerinde konfor ve estetik ön planda olduğu için fiyat faktörü genellikle ikincil sırada yer alıyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar