Eğitim

Uzaktan Öğretim Portalı Dünya'ya Türkçe konuşturuyor

Yunus Emre Enstitüsü'nün uygulaması ile 50 bin kişi internetten türkçe öğreniyor.

Uzaktan Öğretim Portalı Dünyaya Türkçe konuşturuyor

Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan “Uzaktan Türkçe Öğretim Portali”, Türkçe öğrenmek isteyen herkese cep telefonu, tablet ve bilgisayarından kendi başına Türkçe öğrenme imkânı sunuyor. Şubat 2017’de yayına başlayan portal bugün itibariyle 119 ülkeden 50 bini aşkın kullanıcı sayısına ulaştı. Uzaktan Türkçe ile dünyada Türkçe öğrenenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Türk dilini ve kültürünü dünyanın birçok ülkesine taşıyan Yunus Emre Enstitüsü, online eğitim programı “Uzaktan Türkçe Öğretim Portali” ile 50 bin kişiye Türkçe öğretiyor. Dil öğretimindeki dört temel beceriye göre tasarlanan sitede kullanıcılar, binlerce farklı etkinlik ile interaktif şekilde okuma, dinleme, konuşma ve yazma derslerini tamamlayarak Türkçe öğrenebiliyor. Her seviyeye uygun Türkçe öğretimi için eğitim sunan portalde, kullanıcılar kendilerine uygun düzeyde eğitime başlayarak Türkçelerini geliştirebiliyor. Çeşitli video ve oyunların da yer aldığı sitede kullanıcılar, eğlenceli bir şekilde Türkçe öğrenebiliyorlar.

Portal, 119 ülkeden 50 bin kullanıcıya ulaştı

Dünyanın farklı noktalarındaki 139 irtibat noktası ile Türkiye’yi; Türk kültürünü, tarihini, sanatını tanıtan ve Türkçe öğreten Yunus Emre Enstitüsü “EĞLEN, ÖĞREN, KEŞFET” sloganı ile kullanıcıların dikkatini çekiyor. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Şubat 2017’de yayına başlayan portalin bugün itibariyle 119 ülkeden 50 bini aşkın kullanıcıya ulaştığını ve bu sayının her geçen gün arttığını ifade etti.

Prof. Ateş: “Bu sayı her geçen gün artıyor. En çok Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Cezayir, Ekvator, Tunus, Fas, Ürdün, Yemen, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’da kullanıcılarımız var. İnternet üzerinden, fiziksel olarak henüz temas edemediğimiz bölgelere bile güzel Türkçe’mizi taşıyabiliyoruz. Dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşayan kullanıcılar, tartışma ve yorum bölümleri sayesinde her zaman birbirleriyle etkileşim halinde olabiliyor, karmaşık ya da zor bir etkinlikle karşılaştıklarında birbirlerinden yardım alabiliyorlar. Dünyanın bir köşesinden diğerine öğrencilerimiz birbirleriyle Türkçe iletişim kuruyorlar” dedi.

Konuşarak, dinleyerek, görerek öğrenme

Kullanıcılar çeşitli gruplara ayrılan Türkçe kelimeleri 11 farklı etkinlikle kolayca öğrenebiliyorlar. Etkinliklerde Türkçe bir kelimenin okunuşunu duyan, resmini ve yazılışını gören kullanıcılar kelimeleri kendileri de telaffuz ederek sistem üzerinden puan toplayabiliyorlar.

Başarı durumuna göre rütbe

Portalde kullanıcılar, arkadaş olarak eklediği kişilerin ve sistemde en yüksek dereceye sahip ilk on kullanıcının puanlarını ve ulaştıkları seviyeyi görebiliyorlar. Böylece birbirleriyle tatlı bir rekabet de yaşıyorlar. Ayrıca portal, puana göre kullanıcılara “ yetenekli, sabırlı, dikkatli, bilgili ve çalışkan gibi çeşitli rütbeler veriyor. Kullanıcılara anlık paylaşım imkânı sunan site üzerinden sosyal medya hesaplarına bağlanarak ilerleme durumlarını ve siteyle ilgili düşüncelerini arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar.

Oyuncu Engin Akyürek'in Brezilyalı hayranları, Uzaktan Türkçe Öğretim Portali ile Türkçe öğrenecek

Türk dizileriyle Brezilya'da büyük bir hayran kitlesine ulaşan oyuncu Engin Akyürek'in Sao Paulo'lu hayranlarının Türkiye'ye ve Türkçeye olan ilgileri büyük. Türk dizileri ile Türkçeyle tanışan Brezilyalılar, Yunus Emre Enstitüsünün geliştirdiği Uzaktan Türkçe Öğretim Portali ile Türkçe öğrenebilecek.

Yorumlar