Çok farklı ve zevkli bir uğraşla meşgul olduğunu söyleyen Aslı Onuş kurduğu Karakedi El Sanatları atölyesinde ürettiği ürünlerle büyük beğeni kazanıyor.
GAZETECİLİKTEN BONCUK SANATINA
2010'lu yılların başında Türkiye'ye dönüş yaparak İstanbul'a yerleşen Aslı Onuş, bir müddet daha sürdürdüğü gazeteciliği bırakarak kendi deyimiyle "oturduğu yerden koşturmak" ile meşgul olduğu bir alana yöneldi ve boncuğu boncuğa dikmeye başladı.
Aslı Onuş: "Gazeteci olarak çalıştığım dönemlerde de elişleri ile hobi olarak meşguldüm. Zaman içinde ve özellikle gazetecilik döneminden sonra hobilerime daha çok vakit ayırır oldum. Ürettiğim tasarımlar çevrem tarafından da beğeni görmeye başladı. Kendime yaparken çevremden gelen istekleri de geri çevirmeden yapıyordum. Bazen örgü bazen boncuk işi şeklinde devam ettim." dedi.
ASLI ONUŞ: ABLAM ÖĞRETMENİM OLDU
Onuş, özellikle boncuk işlemeciliği hakkında ilk başlarda bilmediği şeyler için ablasından yardım istediğini belirtirken, kendisi de takı tasarımcısı olan ablasını "benim öğretmenim" diye anlatıyor. Zamanla çevrenin ilgisi ve zevkle uğraştıkları hobilerini profesyonel olarak nasıl büyüte biliriz diyen ikili çareyi sosyal medya'da buluyor. Özellikle corona salgını nedeniyle insanların daha çok evlere kapandığı şu günlerde sosyal medya organları, özellikle Facebook ve İnstagram ikiliye oldukça yardımcı oluyor.
Her iki mecrada da Karakedi El Sanatları adıyla yer alan iki kardeş, tasarımlarını yeni kitlelere tanıtmayı amaçlıyor. Şimdilik daha çok Türkiye içinde satış yapan ikili 2021 yılında yurtdışı satışları için yeni girişimlerde bulunacaklarını söylüyor.
Neden Karakedi El Sanatları ismini tercih etti?
Aslı Onuş'a neden isim olarak Karakedi El Sanatları diye sorduğumuzda çok haklı bir neden için bu ismi seçtiklerini anlıyoruz. Onuş önceden beri çevresi tarafından "hayvan sever" olarak tanınan bir kişi. Başta kendi yaşadığı mahalle olmak üzere elinden geldiğince hayvanlara yardım etmeyi seven ve yardım da yapan bir kişi. Bu özelliğini işine de yansıtmaya çalıştığını belirten Onuş, "isim ararken çok düşündük. Bir çok isim geçti aklımızdan. En sonunda Karakedi olsun dedik. İkimiz de hayvanları seviyoruz. El Sanatları ismi ise sadece boncuk işlemesi değil, farklı alanlarda ürünler tasarladığımız için oldu." diyor.
Sayfasında her gün bir Sabah Şekeri paylaşıyor
Onuş, Karakedi El Sanatları sayfasında her sabah "Sabah Şekerleri" ismiyle boncukla işlenmiş bir hayvan paylaşıyor. Bu figürlerin müşterilerden gelen isteye göre broş, kolye, küpe veya halhal olarak yaptıklarını belirten Onuş bu ürünlerin satışından gelen gelirin bir kısmını sokakta yaşayan hayvanların mama masrafına ayırdığını söylüyor.
https://www.facebook.com/karakedielsanatlari
https://www.instagram.com/karakedielsanatlari/
N-HABER
Yorumlar