Spor

Hatayspor: 0 - Bodrum: 1

Bodrum FK, Süper Lig'in 6. haftasının açılış maçında deplasmanda Hatayspor'u 1-0 yendi.

Hatayspor: 0 -  Bodrum: 1

Hatayspor: 0 -  Bodrum FK: 1

Stat: Mersin

Hakemler: Ümit Öztürk, Samet Çavuş, Osman Gökhan Bilir

Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Kilama, Calvo, Cemali Sertel, Massanga, Görkem Sağlam (Dk. 87 Boutobba), Diack (Dk. 46 Pedro), Rivas (Dk. 78 Strandberg), Fernandes (Dk. 63 Bamgboye) Aboubakar

  Bodrum FK: Sousa, Celustka, Ajeti, Ali Aytemur, Cenk Şen, Mohammed (Dk. 55 Samet Yalçın), Ahmet Aslan (Dk. 90 Enes Öğrüce), Seferi (Dk. 90 Celal Dumanlı), Gökdeniz Bayrakdar, Dimitrov, Puşcaş (Dk. 80 Kenan Özer)

Gol: Dk. 27 Seferi (  Bodrum FK)

Sarı kartlar: Dk. 33 Fernandes, Dk. 65 Aboubakar ( Hatayspor) Dk. 34 Celustka, Dk. 45+2 Mohammed, Dk. 54 Ahmet Aslan, Dk. 69 Sousa, Dk. 72 Cenk Şen, Dk. 90+7 Enes Öğrüce (  Bodrum FK)

Bodrum FK, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

MAÇIN ÖZETİ

25. dakikada Massanga'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Rivas'ın içeriye ortaladığı meşin yuvarlak savunmadan sekti. Kale çizgisine yönelen top kaleci Sousa'da kaldı.

27. dakikada Bodrum FK 1-0 öne geçti. Ceza sahası Hatayspor savunmasına baskı yapan Seferi, Kamil Ahmet Çörekçi ve Cemali Sertel'in arasında kalan topa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlarla buluştu.

37. dakikada Görkem Sağlam topu arka direkteki Massanga'ya ortaladı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda kaleci Sousa, meşin yuvarlağa sahip oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Bodrum FK'nin üstünlüğüyle bitti.

61. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Fernandes, ceza sahasına girerek sağ çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlak kaleci Sousa'da kaldı.

83. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Pedro meşin yuvarlağı ortaladı, araya giren Cenk Şen topu uzaklaştırdı. Sağ çaprazda topu önünde bulan Görkem Sağlam'ın vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Süper Lig'in 6. haftasında  Bodrum FK'ya 1-0 yenilen Hatayspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, ikinci yarı bütün riskleri aldıklarını ancak son pasları istedikleri şekilde yapamadıklarını söyledi.

Çalımbay, Mersin Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, müsabakanın kendileri açısından kötü geçtiğini kaydetti.

İlk yarıda kötü bir şekilde geriye düştüklerini anlatan tecrübeli teknik adam, ikinci yarıya bütün riskleri alarak çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu: "İkinci yarı bütün riskleri aldık ama son pasları bir türlü istediğimiz şekilde yapamadık. İkinci yarıya baktığınız zaman Bodrumspor'u sahasından çıkartmadık ama gol de bulamadık. Yapacak bir şey yok çünkü biz daha yeni geldik. Önümüzde büyük bir ara var. Hem milli maç arası hem bay haftası. Bunu iyi değerlendireceğiz. İyi şekilde çalışıp, çok daha iyi bir duruma kesinlikle geleceğiz. Buraya onun için geldik zaten. 'Transfer' desek yapma şansımız da zaten yok. Onun için elimizdeki kadroyla en iyisini yapacağız."

Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Hatayspor'u 1-0 yenen  Bodrum FK'nın teknik direktörü İsmet Taşdemir, galibiyeti hak ettiklerini söyledi.

Taşdemir, Mersin Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diledi.

Hatayspor'un iyi bir takım olduğuna değinen Taşdemir, şunları kaydetti: "Ara ara iyi oynadığımız ligde bu galibiyet bize çok iyi geldi. Oyunun başlangıcı ve ilk yarı tam hesap ettiğimiz şekilde gerçekleşti. İkinci yarı oyunu koruma telaşı biraz daha geriye yaslanmamıza sebep oldu. Biraz topu tutup, geçiş oyunlarını daha iyi yapabilseydik ikinci yarı farkı da artırabilirdik. Bizim için önemli olan skordu. Özellikle ilk yarıdaki oyun, ikinci yarıdaki mücadeleden dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Bence hak ettiğimiz galibiyeti aldık."

Zor bir ligde mücadele ettiklerini ve bunun farkında olduklarını aktaran İsmet Taşdemir, "Sezon başından beri 'Bu lige renk katmak istiyoruz.' dedik. Parça parça kattığımızı düşünüyorum ama bunu bütüne yayıp, bütünde toplayabilirsek o zaman bu lige gerçekten renk katarız diye düşünüyorum." diye konuştu.

Yorumlar