Spor

Kayserispor Hatayspor'u yenerek 12 maç sonra galibiyet yüzü gördü

Süper Lig'de 12 maçtır 3 puana hasret kalan Kayserispor, deplasmanda Hatayspor'u 1-0 mağlup ederek galibiyet hasretine son verdi.

Kayserispor Hataysporu yenerek 12 maç sonra galibiyet yüzü gördü

Hatayspor: 0 - Kayserispor: 1

Stat: Mersin

Hakemler: Zorbay Küçük, Samet Çiçek, Özcan Sultanoğlu

Hatayspor: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı (Dk. 63 Fernandes), Kilama, Calvo, Cemali Sertel, Diack (Dk. 86 Okoronkwo), Görkem Sağlam, Rui Pedro (Dk. 74 Abdulkadir Parmak), Strandberg (Dk. 74 Bamgboye), Rivas, Aboubakar

Kayserispor: Bilal Bayazıt, Attamah, Jeanvier, Carole, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Sazdağı, Kartal Kayra Yılmaz (Dk. 87 Ackah), Baran Ali Gezek (Dk. 72 Ali Karimi), Bourabia (Dk. 72 Bahoken), Nazon (Dk. 62 Mane), Cardoso (Dk. 86 Kolovetsios)

Gol: Dk. 77 Kartal Kayra Yılmaz ( Kayserispor)

Sarı kart: Dk. 83 Bahoken ( Kayserispor)

MAÇIN ÖZETİ 

Süper Lig'in 10. haftasında Kayserispor, deplasmanda Hatayspor'u 1-0 yendi.

1. dakikada Rui Pedro'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Rivas'ın plase vuruşunu, kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağa sahip oldu.

2. dakikada Hatayspor'un kullandığı kornerde altıpas içerisinde topu önünde bulan Diack, pasını Calvo'ya verdi. Bu oyuncunun yakın mesafeden vuruşunda kaleci topu çıkardı. Dönen topu önünde bulan Calvo'nun ikinci vuruşunda ise meşin yuvarlak auta gitti.

32. dakikada Cardoso sol kanattan ceza sahasına girerek topu, penaltı noktasındaki Nazon'a çıkardı. Kale önünde oluşan karambolde meşin yuvarlağı önünde bulan Kartal Kayra Yılmaz'ın şutunda, kaleci Erce Kardeşler topu kornere gönderdi.

43. dakikada Kayserispor etkili geldi. Sağ kanatta Cardoso'nun ortasında, arka direkteki Hasan Ali Kaldırım topu ceza sahasında Nazon'a indirdi. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Erce Kardeşler topu çıkartarak gole izin vermedi.

77. dakikada Kayserispor 1-0 öne geçti. Kilama'nın geri pasında araya giren Mane'nin sol kanattan içeriye gönderdiği topa Bahoken hareketlendi. Bahoken meşin yuvarlağı müsait durumdaki Kartal Kayra Yılmaz'a bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlarla buluştu.

79. dakikada sol çaprazda topla buluşan Fernandes'in sert şutunda, kaleci Bilal Bayazıt topu kornere çeldi.

Karşılaşma Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Kayserispor 12 maç sonra kazandı

Son olarak geçen sezonun 34. haftasında teknik direktör Burak Yılmaz yönetiminde deplasmanda Pendikspor'u 2-1 yenen Kayseri temsilcisi, o günden sonra 3 puana hasret kaldı.

Burak Yılmaz'ın görevinden ayrılmasından sonra takımın başına geçen genç teknik direktör Sinan Kaloğlu yönetiminde 2 hafta berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda Hatayspor'u 1-0 mağlup ederek 3 puana ulaştı.

Bu arada maç öncesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

Süper Lig'in 10. haftasında Mersin'de  Kayserispor'a 1-0 yenilen Hatayspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, daha fazla çalışacaklarını ve takımı daha iyi bir yere getireceklerini söyledi.

Çalımbay, Mersin Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, yenildikleri için üzgün olduklarını ve söyleyecek bir şeylerinin olmadığını kaydetti.

Takıma geldiğinden bu yana 5. karşılaşmaya çıktığını hatırlatan Çalımbay, bu maçlarda bireysel hatalardan goller yediklerini ifade etti.

Çalımbay, bireysel hataya bir şey yapılamayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biz oyunculara maçtan önce karşı takımı, her şeyi anlatıyoruz. Futbol, hatalar oyunu. Maalesef bu bizde sürekli şekilde oldu. Hemen hemen her maçımızda yediğimiz gollerde mutlaka bireysel hatalarımız oldu. Bundan önce milli takım arası vardı. Çok iyi şekilde de değerlendirmiştik. Bir de biz çok geç geldik. Buraya 3-4 oyuncu alabilseydik daha farklı şeyler mutlaka olacaktı. Biz, aldığımız takımla yolumuza devam ettik."

Bu süreçte iyi şeyler de yaptıklarına değinen Çalımbay, karşılaşmalarda pozisyonlara girdiklerini ancak bunları değerlendiremediklerini dile getirdi.

Bu maçın ilk dakikalarında 2 önemli pozisyon kaçırdıklarına değinen Çalımbay, "Onların birisini atsan olay farklı şekle dönüşebilirdi. Yapacak bir şey yok. Artık devam edeceğiz. Daha fazla çalışacağız, o bizim işimiz. Takımımızı iyi bir yere kesinlikle getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Aboubakar'ın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Rıza Çalımbay, futbolcuya saygı duyduklarını belirtti.

Aboubakar'ın kariyerinin, her şeyinin dört dörtlük olduğunu anlatan Çalımbay, "Aboubakar, şu an bana göre istediğimiz seviyede kesinlikle değil. O biraz daha kendisiyle ilgili beklentimizi karşılasa süper olacak. Çünkü çok iyi ve golcü bir oyuncu ama şu an istediğimiz şekilde olmadı." diye konuştu.

Futbolcunun üst üste milli takıma gittiğini aktaran Çalımbay, "Aboubakar, bu maça da zaten milli maçtan sonra geldi. Ona bağlıyorum. Bundan sonra daha iyi olur." dedi.

Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Hatayspor'u 1-0 yenen  Kayserispor'da teknik direktör Sinan Kaloğlu, "Sonuçta 1-0 da olsa galip gelmek ve gol yemeden bu karşılaşmayı bitirmek bizim için önemliydi." dedi.

Kaloğlu, Mersin Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetten dolayı takımını tebrik ettiğini söyledi.

Oyuncularının çok iyi mücadele örneği gösterdiğini dile getiren Kaloğlu, iki takım oyuncularının sıcak havada maç oynadığını kaydetti.

Her iki takım için galibiyetin çok önemli olduğuna değinen Kaloğlu, şöyle devam etti: "Tabii ki biz uzun zamandır galip gelemeyen bir takımız ve bunun baskısını her hafta hissediyorduk. Bizim için kırılma maçı bu oldu. Galibiyet almak için geldik. Ona göre de stratejimizi, kurgumuzu belirledik. Dizilişimizi de değiştirdik. Başka bir formasyonda karşılaşmaya çıktık. Oyuncu kardeşlerimden istediklerimi sahaya yansıtmaya çalışmalarını istiyordum. Bu beni sevindiren taraf oldu. Maçın içinde de o boşlukları ve üçgenleri bulacağımızı düşünüyorduk. Bunları da söyledik zaten. Gösterdik de. Sonuçta bir tane de gol atarak galip geldik."

Karşılaşmada daha fazla gol atabilecekleri pozisyonları bulduklarını ancak değerlendiremediklerini dile getiren Kaloğlu, "Sonuçta 1-0 da olsa galip gelmek ve gol yemeden bu karşılaşmayı bitirmek bizim için önemliydi. Çocukların üstündeki bu baskının bir nebze kalktığını, önümüzün daha da açıldığını düşünüyorum." diye konuştu.

aa

Yorumlar