Spor

Kayserispor ve Eyüpspor 2'şer golle puanları paylaştı

Süper Lig'in 5. haftasındaki Kayserispor- Eyüpspor maçı 2-2 berabere bitti.

Kayserispor ve Eyüpspor 2şer golle puanları paylaştı

 Kayserispor: 2 - Eyüpspor: 2

Stat: RHG Enertürk Enerji

Hakemler: Ömer Tolga Güldibi, Samet Çavuş, Candaş Elbil

 Kayserispor: Bilal Bayazit, Gökhan Sazdağı, Jeanvier, Arif Kocaman (Dk. 90 Attamah), Carole, Bourabia (Dk. 41 Ali Karimi), Kartal Kayra Yılmaz, Mehmet Eray Özbek (Dk. 64 Talha Sarıaslan), Boa Morte (Dk. 41 Nazon), Cardoso, Ramazan Civelek (Dk. 41 Hasan Ali Kaldırım)

Eyüpspor: Berke Özer, Robin Yalçın, Claro, Umut Meraş, Caner Erkin (Dk. 60 Dubois), Melih Kabasakal, Emre Akbaba (Dk. 60 Halil Akbunar), Midtsjö, Saiz (Dk. 73 Chatzigiovanis), Ahmed Kutucu (Dk. 73 Shelvey), Thiam (Dk. 88 Bruno)

Goller: Dk. 22 Thiam, Dk. 36 Saiz ( Eyüpspor), Dk. 65 Arif Kocaman, Dk. 69 Nazon (  Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 9 Boa Morte, Dk. 40 Jeanvier, Dk. 72 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 81 Gökhan Sazdağı (  Kayserispor), Dk. 57 Caner Erkin, Dk. 90 Midtsjö ( Eyüpspor)

MAÇIN ÖZETİ 

Süper Lig'in 5. haftasındaki Kayserispor- Eyüpspor maçı, RHG Enertürk Enerji Stadı'nda gerçekleşti.

İlk yarı

1. dakikada Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahasında yükselen Thiam'ın vuruşunda top savunmaya çarparak kornere gitti.

22. dakikada Eyüpspor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Saiz'in ara pasıyla topla buluşan Midtsjö, ceza sahasındaki Thiam'ı gördü. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

36. dakikada Eyüpspor farkı 2'ye çıkardı. Ahmed Kutucu'nun ara pasıyla topla buluşan Saiz, bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 2-0

Eyüpspor, maçın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.

İkinci yarı

65. dakikada Kayserispor farkı 1'e indirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Kartal Kayra Yılmaz'ın ortasında Talha Sarıaslan'ın ceza sahasında kafayla indirdiği topu, Arif Kocaman filelere gönderdi. 1-2

69. dakikada Kayserispor beraberliği yakaladı. Ceza sahası dışında topla buluşan ve rakiplerini geçen Nazon'un sert şutunda, meşin yuvarlak filelere gitti. 2-2.

90+4. dakikada Bruno'nun ceza sahası içinde sert vuruşunda, top direkten döndü.

Karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Kayserispor'da yardımcı antrenör Serhat Sütlü, Eyüpspor ile keyifli bir maç oynadıklarını dile getirdi.

Maçın iki devresinin çok farklı geçtiğini anlatan Serhat Sütlü, "Bizim için ilk yarısı ve ikinci yarısı gece ve gündüz olan bir maç oldu." dedi.

Eyüpspor'un transferin son gününe kadar kadrosunu güçlendirdiğini anlatan Sütlü, şunları kaydetti:

"Biz de mevcut kadromuzla en iyiyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunun için de bütün hazırlıklarımızı yapmıştık. İlk yarı istediğimiz gibi olmasa da ikinci yarı dizilişimizi ve stratejimizi değiştirerek oyuna ortak olduk. Herkesin de takdir edeceği gibi en son galibiyeti kaçıran taraf olduk. Bizim için farklı duyguların bir arada yaşandığı bir maç oldu açıkçası ama oyuncularımızın hepsine çok teşekkür ederiz. Burak hocam özellikle vurgulamamı istedi. Oynayan oynamayan, giren çıkan her oyuncumuza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Kayserispor bulunduğu mevcut şartlar içerisinde bu ligde oyunuyla, sonuca etkisiyle her zaman konuşulacak bir takım olacaktır."

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş da karşılaşmanın güzel geçtiğini anlattı.

Maçın ilk yarısında kontrolün tamamen kendilerinde olduğunu aktaran Yavaş, şöyle konuştu:

"Maçın ilk devresi başından sonuna tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Oyunu domine ettik. Oyuncularımız ne istediysek sahaya 45 dakika boyunca uyguladılar. Skor üstünlüğünü de yakaladık. Hatta farkı da artırabilirdik. İkinci devre belki fazla öz güvenle skoru koruyamadık. İbre Kayserispor tarafına döndü. Konsantrasyon eksikliği ile duran top sonrası yediğimiz golle oyunun ivmesi tamamen Kayserispor'a geçti ve beraberliği yakaladı. Sonra mentalite değişikliği ile tekrar oyunu elimize aldık. Pozisyonlar bulduk ama olmadı. Deplasmandan alınan puan değerli ama böyle berabere kaldığımız için üzgünüz."

"Bu saatten sonra takımın başarısı için herkes bir gayret içerisine düşecek"
Kayserispor'da kulüp başkanı Ali Çamlı, olağanüstü genel kurulda yeniden başkan seçilmesinden dolayı hayırlı olsun dileklerini ileten gazetecilere teşekkür etti.

Ali Çamlı, 2-0 geriden gelerek maçı 2-2 yapan sarı-kırmızılı ekibin ligde her şeyi yapabileceğini gösterdiğini söyledi.

Taraftarlardan takıma güvenmeye devam etmelerini isteyen Çamlı, şunları kaydetti:

"Bu takım ilerleyen dönemlerde çok daha iyi şeyler yapacak. Önemli olan Kayserispor. Bugün kongrede benim veya başkasının başkan olmasının çok önemi yok. Şehrimizin değerli isimleri ve simaları devam etmemiz gerektiğini uygun gördüler. Biz bu dönemde devam edeceğiz. Kaçmak yok. Hepimiz bu şehirde nefes alıyoruz, bu şehirde yaşıyoruz. Dedikodularla birbirimizi yıpratmaktansa gelin hepimiz Kayseri şehrinin hizmetinde olalım. Bu görevi Allah yüzümüzün akıyla yapmayı nasip eylesin. Bu saatten sonra polemiklere kulağımız tıkalı. Bu saatten sonra takımın başarısı için herkes bir gayret içerisine düşecek."

Ali Çamlı, sosyal medyada kendisi hakkında kötü yorumlarda bulunup, küfür edenlere de tepki gösterdi.

Yorumlar