bilimsel

bilimsel

Bir köpek yılı artık yedi insan yılına eşit değil!

Köpeklerin olgunlaşma süreçlerinin 'bir köpek yılı, yedi insan yılına eşit' inancı sarsıldı, köpeklerin yaş ve yetişkinlik hesaplamaları hakkında yeni 'bilimsel' formül ortaya çıktı.

bilimsel

Koronavirüs'e Nanotuzak kuruluyor!

Biliminsanları vücuda spreyle verilerek Kovid-19 virüslerini tuzağa düşürüp kendine çekerek ortadan kaldırmayı hedefleyen nanoparçacıklar tasarladı.

bilimsel

Göz göze gelince zaman duruyor!

Edebiyatta göz göze gelmenin insanı nasıl derinden etkilediğine dair pek çok anlatı vardır. Peki bilimsel açıdan durum nedir? Göz teması bakın bilimsel olarak nelere kadir?

bilimsel

Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler dedi mi, demedi mi?

Esas soru belki de şöyle olmalı: Biz neden Marie Antoinette’in bu sözleri söylediğini düşünüyoruz?

bilimsel

Kırmızı lahana insanlığı zararlı mavi gıda boyalarından kurtarabilir

Birçok yiyecek ve içecekte bulunan zararlı mavi gıda boyalarının yerini kırmızı pancardan elde edilecek doğal mavi pigment alabilir.

bilimsel

Koronavirüs tedavisinde ilaç ümidi yeşerdi

Farklı bir hastalığa karşı kullanılan bir ilaç COVID-19 tedavisinde umut oldu, Montelukast molekülünün virüsün hücreye girmesini ve hücre içerisinde çoğalmasını engellediği gözlemlendi.

bilimsel

Arackar licanantay denilen yeni dinozor türü keşfedildi

Yeni dinozor türünün küçük bir kafa, uzun bir boyun ve kuyruk ile diğer türlere kıyasla alışılmadık derecede düz sırtı olduğunu belirtiyorlar.

bilimsel

T-Rex'in insandan daha hızlı gidemediği hesaplandı

Dünyada yaşayan bilinen en büyük dinozor türü T-Rex'in sanılandan çok daha yavaş yürüdüğü belirlendi. Dinozoru yavaşlatan en önemli unsur ise ise dev kuyruğu çıktı.

bilimsel

Kuş Mumyaları, tarihi kuş ticaretini ortaya çıkarttı

Bülbülün çektiği dili belası derler. Papağanların çektiği ise parlak renkli tüylerinin belası gibi. İşte arkeolojinin aydınlattığı tarihin karanlık bir sayfasındaki ilginç ticaret.

bilimsel

2020'nin immünoloji gelişmesi: Kovid-19’un genetik deşifresi

Kovid-19'u ağır geçiren hastaların genetik şifrelerini ortaya koyan araştırma, Nature dergisince "2020'nin immünoloji alanında öne çıkan gelişmesi" olarak gösterildi.