Sağlıklı beslenme için olmazsa olmazlar ve kişiye özel besleme hakkında bilinmesi gerekenler
Sağlıklı beslenmeyle ilgili doğru bilgi ve rehberlik önemli. İşte konunun uzmanından sağlıklı ve mutlu bir yaşam için doğru beslenmenin püf noktaları:
Sağlıklı beslenmeyle ilgili doğru bilgi ve rehberlik önemli. İşte konunun uzmanından sağlıklı ve mutlu bir yaşam için doğru beslenmenin püf noktaları:
Günümüz iş hayatı; masabaşında, bilgisayar karşısında geçirilen uzun çalışma saatlerini ve sık seyahat etmeyi gerektiriyor. Bu durum stresi de beraberinde getiriyor.
Kış aylarında sağlıklı beslenin, hastalıklara karşı güçlü kalın.
Gıda alışverişi yaparken etiketleri okumanın önemi nedir?
Sağlıklı ve dengeli beslenmek isterken yemeklerin hazırlanışından içerdiği yağ, şeker, katkı maddelerine kadar endişe yaşamaya başlarsanız, sağlıklı beslenme takıntısından muzdarip olabilirsiniz.
Her hafta aynı gün, aynı pantolonu deneyin ve kilonuz hakkında fikir sahibi olun. Bir oturuşta kaç tabak yediğinize dikkat edin, yeme sıklığınızı ve yeme çeşitliliğinizi sık sık denetleyin.
4 ayrı uzmandan; Ramazan Bayramı için sağlıklı beslenme önerileri, bayramda kilo almamanın yolları, oruç sonrası normal beslenme düzenine geçiş için tavsiyeler.
Besin grupları ve çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yemesi gereken miktarlar
Doğru ve sağlıklı beslenme, insanın yalnız bedenini değil, ruhunu da önemli ölçüde etkiliyor.
Mevsim geçişlerinde vücut direncini güçlendirmenin yolu dengeli beslenmeden geçerken, yorgunluk, halsizlik, soğuk algınlığına karşı tedbirli olmak gerekiyor. İşte Sonbahara özel beslenme önerileri
Bir insana gereken kalori ihtiyacını hesaplayabilmek için bireysel bazal metabolik hızı hesaplamak gerekir. Bireysel bazal metabolik hızı hesaplamak için birkaç formül vardır.
Hem bitkisel protein kaynağı hem vitamin, mineral deposu olan aşure yüksek kalorili bir tatlı olduğu için yerken porsiyon miktarına dikkat etmek, haftada iki kaseden fazla yememek çok önemli