Uyku apnesi sorununuz var mı? Bu sorularla test edin!
Tıkayıcı uyku apnesi tedavi edilmezse, yaşam kalitesini oldukça düşürüyor ve özellikle gece veya sabaha karşı ani ölüme yol açabiliyor
Tıkayıcı uyku apnesi tedavi edilmezse, yaşam kalitesini oldukça düşürüyor ve özellikle gece veya sabaha karşı ani ölüme yol açabiliyor
Uyku apnesi riski günlük yaşam alışkanlıklarında bazı değişiklikler yaparak, sağlıklı yaşam tarzı benimseyerek önlenebilir.
Uykuda sorun yaşadığınızdan şüpheleniyorsanız 7 soruda uyku apnesi riskinizin olup, olmadığını test edebilirsiniz?
Sıklıkla horlama şikayetiyle kendini gösterse de uyku apnesinin tek belirtisi bu değildir. Şu belirtiler de varsa, bir doktora gitmek için zaman kaybetmeyin!
Uyku apnesi olan kişiler gece uyku sırasında uyanıyor ancak farkında olmuyorlar; çünkü artan karbondioksit kişide narkoz etkisi oluşturuyor.
Evde kal' sürecinde alınan kilolar uyku apnesini de tetikliyor
Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, tedavi edilmeyen uyku apnesi sendromunun felce neden olabileceği söyledi
Aşırı uyuyorsanız dikkat! Uykusuzluk kadar aşırı uyumanın da hastalık habercisi
Uyuklama, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu, gerginlik, strese de yol açan uyku apnesi, kronik hastalıkların yüzde 50'sinden Tansiyon, şeker, beyin hastalıklarına yol açabiliyor.
Hipertansiyon ve uyku apnesi arasında çift yönlü ilişki bulunuyor.
Kimi insanlar yaşından beklenmedik şekilde atakken kimi genç yaşta kişi yemek yemeye, yatmaya hatta dinlenmeye bile üşenir halde olabilir.