Kültür Sanat

Ahmet Nejat Birdevrim, 46 Yıllık seramik yolculuğunu sergiliyor

Seramik Sanatçısı A. Nejat Birdevrim’in Yolculuk sergisi, 4 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında Fatih Belediyesi Nusret Çolpan Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Ahmet Nejat Birdevrim, 46 Yıllık seramik yolculuğunu sergiliyor

Seramik sanatçısı Ahmet Nejat Birdevrim,  46. yıllık sanat hayatının 50. sergisi  "Yolculuk” adıla Fatih'teki Nusret Çolpan Sanat Galerisi’nde 4 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Seramik sanatçısı Ahmet Nejat Birdevrim, sergide, özellikle 24 ayar altın ile bezenmiş turkuaz sırla sırlanmış eserlerinin ve altın ile bezediği panoları,  Selçuklu, Osmanlı ve hat sanatının inceliklerini günümüz estetiğiyle harmanlayan yapıtlarını sergileyecek. 

46 yıllık sanat hayatında, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok sergiye imza atan,  Ahmet Nejat Birdevrim; sanatını Allah’ı anlatmak için kullandığını ve O’nu anlatmanın, yaratmış olduğu güzellikleri gösterebilmenin en güzel yolunun toprağı sanata çevirmek olduğunu söylüyor. 

Türkiye’de “Seramiğin Ak Çinisini Kullanan Sanatçı” olarak tanınan Birdevrim’in eserlerinde formülü kendisine ait turkuaz ton dikkat çekiyor.  Aynı zamanda dalgıçlık da yapan sanatçı, su altındaki gizemli dünyayı su üstüne çıkarıp toprağa yansıtmasıyla dikkat çekiyor. 

Sanatçı Birdevrim’in sergisi, 4 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında Fatih Belediyesi Nusret Çolpan Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açılacak. 

Ahmet Nejat Birdevrim Kimdir?

1957, İstanbul doğumlu sanatçı, 1976 yılında Haydarpaşa E.M.L’si Elektronik bölümünden mezun olduktan sonra 1982 yılında Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu’nu okul ikincisi olarak bitirdi. 1985 yılında kendi sanat atölyesini açan Ahmet Nejat Birdevrim, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Çini İşletmeciliği ve Cam Seramik Programlarında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Yurt içi ve dışında pek çok sergiye katılan Birdevrim, Kadıköy’de kendi eserlerinin sergilendiği  bir sanat galerisi ve atölyeye sahip.  Sanatçı, İstanbul Üniversitesi’nde 28 yıl ders verdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Seramik Cam ve Çinicilik programına dış paydaş olarak destek vermektedir.

Yorumlar