Arkeologların duymaktan bezdiği sözler

"Bizim bir arsa var..." (Diye başlar her şey) 

"Altın çıkınca dızlıyor musunuz?"

"Cinler musallat olmuyor mu?"

"mezarcılar"

"iskelet çıkınca 3 Kulhu 1 Elham okuyor musunuz?"

"defineci bunlar ya"

"bizim tarla da çapalanacak, haftaya gelin"

"Tarsus'taki evde ne çıkmış?"

ve diğerleri..

Bu ilginç cümleler ve daha fazlası Çakmaktepe Arkeoloji Kazıları sosyal medya hesaplarından yayınlanan  'Arkeologların Duymak İstemediği Sözler' videsunda yer alıyor.

Şanlıurfa’nın Kuzeybatısında, Harran Ovası’nın batısındaki Çakmaktepe'de, 2021 yılından beri Doç. Dr. Fatma Şahin başkanlığında süren arkeoloji kazıları Taş Tepeler projesi kapsamında sürüyor ve sonuçları ilgiyle takip ediliyor..

Çakmaktepe kazı ekibi sosyal medyayı en iyi kullanan arkeolog ekipleri arasında yer alıyor. Ekip sosyal medyasında geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir paylaşımda bulundu. Arkeologların sıklıkla maruz kaldığı ve usandığı sorular ile eleştiri cümlelerine yer verilen video oldukça yoğun beğeni aldı ve arkeoloji dünyasında en çok paylaşim yapılan gönderiler arasında yer aldı.

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/25648" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Kalehisar'da arkeologların bulduğu küpe yılan girince...

Çorum ilinin Alaca ilçesindeki Kalehisar'da kazı yapan arkeologlar küpün içindeki yılanı fark edince şaşkınlık yaşadılar ve hem ondan zarar görmemek hem ona zarar vermemek için itfaiye ekiplerinden...

Mercan Dede, Marmara Denizi mercanları için besteledi:...

Ünlü müzisyen Mercan Dede, “İnsan kaynaklı iklim krizi, bugünümüzü ve gelecek nesilleri tehdit ediyor. Denizlerimiz ve onların ekosistem taşıyıcıları olan mercanlar, büyük bir öneme sahip"...

Marketten mısır cipsi çalan karga

Hırsızlıkları ile meşhur kargalardan biri kameralara yakalandı. Trabzon'da, karganın marketin önündeki raftan cips paketini alıp uzaklaşması güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Engelli köpekler için varillerden tren yaptı

Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü, ATV tarzı aracının arkasına bağladığı plastik varillerden yaptığı "tren"le engelli köpeklerini gezdiriyor.

Obez Kedi şiraz egzersiz ve diyetle zayıflıyor

Her gün koşu bandı ve pilates topuyla egzersiz yaptırılan Obez Kedi Şiraz, havuzda da yüzerek kısa sürede 2 kilo vermeyi başardı.

Annesiz kalan köpek yavrularını emziren eşek

Anneleri ölen köpek yavrularını eşek emziriyor