BioNTech'e açılan Koronavirüs davalarının ardı arkası kesilmiyor
Almanya'da Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech şirketi, aşı sonrası kalıcı hasarlardan dolayı açılan tazminat davalarıya karşı karşıya.
Almanya'da Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech şirketi, aşı sonrası kalıcı hasarlardan dolayı açılan tazminat davalarıya karşı karşıya.
2021 yılı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülü, SARS-COV-2'ye karşı aşı geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin oldu.
Biyokimycı Soner Yeşilbaş'ın röportajındaki iddialar tartışmaya açık ancak aşı piyasası hakkında söyledikleri, Korornavirüs belasının sanılandan daha büyük dert olduğunu kanıtlıyor.
Üniversitelerde yüz yüze öğretimin başlatılması için çalışan Yükseköğretim Kurulu, akademik ve idari kadroların yanısıra öğrencilerin de aşılanmasını istiyor.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), aşılananların dışarıda maske takmalarına gerek olmadığını ve çoğu iç mekanda maske takmayabileceklerini açıkladı.
Ülkeler bugüne dek 1 milyar 370 milyonu aşkın doz aşı kullanırken, en çok aşı yaptıran 10 ülke şöyle sıralandı.
BioNTech’in kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Türk bilim insanı Dr. Özlem Türeci, insanların COVID-19 aşısını her yıl olmak zorunda kalabileceklerini söyledi.
Bu makaledeki iddia özetle şu; Aşı virüsün patojenitesini (hastalandırma kapasitesini) artırabilir veya antikor bağımlı gelişim (ADE) nedeniyle virüsün daha saldırgan olmasına yol açabilir.
Kalp hastalarının ve kan sulandırıcı ilaç kullananların, aşı yaptırmamaları yönünde asılsız bilgiler sosyal medyada geziyor. Oysa uzmanlar bunun aksine, virüs riski altında olan bu hastaların, aşı yaptırmaları...
Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, 'Covid-19’a karşı üretilen aşılara temkinli yaklaşmalıyız. Çünkü hastalığın nedeni böyle bir aşı olabilir' uyarısında bulundu.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı geliştirilen aşının eylül ayı içerisinde gönüllüler üzerinde denemesinin yapılacağını...
Belçika'da 4 yaşındaki lamaya yapılan koronavirüs aşılarının ürettiği antikorlar, yeni tip koronavirüsü de yenebileceğini işaret ediyor.