22 Temmuz Dünya Beyin Günü'nde beyinle ilgili önemli tavsiyeler
Nörolojik hastalıkların farkındalığını arttırma amacıyla her yıl 22 Temmuz “Dünya Beyin Günü” olarak bir takım bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.
Nörolojik hastalıkların farkındalığını arttırma amacıyla her yıl 22 Temmuz “Dünya Beyin Günü” olarak bir takım bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor.
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, "Eğitim sistemlerinin veya şirketlerin ‘sağ beyinli’ veya ‘sol beyinli’ yetiştirme iddialarının bilimsel temeli bulunmuyor.” dedi.
Evren düşünüyor olabilir mi sorusuna yanıt arayan bilimadamlarından bazılarına göre galaksiler, kozmik ağ yapısında insan beynindeki nöronların görevini görüyor olabilir.
Beyin sisi, depresyon, kaygı bozukluğu, kronik yorgunluk sendromu, uykusuzluk, stresli yaşam, tiroit hastalıkları, hormonal bozukluklar, menopoz ile bazı ilaçların yan etkisi olarak görülebilir.
Cambridge Üniversitesinde üretilen yapay embriyonun beyni var kalbi de atıyor.
Beynin lobları birbirine eşit değil.
Alzheimer hastalığı ile ilgili son araştırmalar ve bilimsel veriler, T&ürkiye Alzheimer Derneğinin basın toplantısında paylaşıldı.
Cinsel işlev bozukluklarının sebeplerinin genellikle ruhsal nedenlerden kaynaklandığını
Unutkanlık hakkında bilinmesi gereken 6 önemli nokta ve hafızayı güçlendirmenin 10 etkili yolunu
Çevre ve hava kirliliği ile küresel ısınmadan kaynaklanan iklim değişikliği beyin damar hastalıklarını da artırıyor.
Prof. Dr. Gül Eryılmaz, 'Bağımlılık sahnesi ile başlayan Squid Game dizisinde kahraman sürekli riskli ortamlarda karar vermek zorunda kalıyor' dedi.