Şaka gibi: Jüpiter'den büyük pamuk şekeri gibi hafif gezegen bulundu: WASP-193b
Uzayda "şaka mı bu" dedirten tuhaf bir gezegen keşfedildi. O kadar yumuşak ki pamuk şekere benziyor: WASP-193b mevcut tüm astronomi teorilerine meydan okuyor.
Uzayda "şaka mı bu" dedirten tuhaf bir gezegen keşfedildi. O kadar yumuşak ki pamuk şekere benziyor: WASP-193b mevcut tüm astronomi teorilerine meydan okuyor.
Astrolojik açıdan önemli gezegenler arasına girmeyi başaran Plütonu gökbilimciler gezegenlikten çıkarmıştı. Bir zamanlar dünyanın 9. gezegeni olarak ders kitaplarına giren Plüton neden artık gezegen...
Dünya'ya 137 ışık yılı uzaklığındaki ötegezenin kırmızı cüce yıldızı Güneş'ten küçük
Kendi çevresinde bir Dünya gününden daha kısa sürede dönen süper sıcak gaz devi bir ötegezegenin atmosferinde su buharı olduğu keşfedildi
Güneş Sistemi’ni oluşturan gezegenlerin her birinin kendine özgü bir renk taşıyor. Peki, gezegenlerin renkleri neden farklıdır? Hangi gezegen hangi renkte ve neden o renkte görünüyor?
Uzay Teleskoplarının çektiği fotoğrafları kullanan asntronomlar Uranüs ve Neptün'ün neden değişik renklerde göründüğünü saptamayı başardı.
Güneş Sistemi'nin gezegenleri 17 Nisandan itibaren bir çizgide hizalanmış görülecek. Nadir yaşanan gökbilimi olayı, Kuzey Yarımküre'de izlenebilecek.
NASA, Güneş Sistemi dışında bugüne dek 5 binden fazla gezegenin keşfedildiğini duyurdu.
Astronomlar henüz oluşum aşamasını tamamlamamış bir gezegende şimdiye kadar bilinen en büyük molekülü keşfetti. 9 ayrı atomun oluşturduğu molekül büyük heyecan doğurdu.
En yakın kara delik sisteminin kara delik içermediği bulundu!
Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü araştırmacıları, Dünya'dan 1336 ışık yılı uzaklıktaki Kepler-451 çift yıldız sisteminde iki gezegen keşfetti.