Uykusuzluğun zararları ve uykusuzluğu önleyecek tavsiyeler
Uykusuzluk; yeni bilgiler öğrenmeyi, pekiştirmeyi, depolanmış bilgileri geri çağırmayı, yaratıcılığı ve problem çözmeyi zorlaştırıyor.
Uykusuzluk; yeni bilgiler öğrenmeyi, pekiştirmeyi, depolanmış bilgileri geri çağırmayı, yaratıcılığı ve problem çözmeyi zorlaştırıyor.
Seçimler, sağlık ve eğitim gibi alanlarda gerçekleşen reformlar, protestolar, çevresel sorunlar, işsizlik, siyasi olaylar gibi toplumsal durumların stresi artırarak uykuyu olumsuz etkileyebiliyor.
Göz seğirmesi genellikle tek gözde gerçekleşir ve göz çevresinde istemsiz kasımalar sonucu ortaya çıkar.
D vitamini ve uyku arasındaki ilişkiye yönelik çalışmaların son dönemde artı. Araştırmalara göre; uykusuzluk şikayeti çekenlerin doktora gitmeden önce yapılacak ilk işlerden biri, güneşten faydalanıp 10-15 dakika...
Uyku düzensizliğinin 80 farklı türü vardır. Uyku düzensizlikleri içine giren insomnianın ise 14 farklı türü bulunuyor.
Kalp yetmezliği, diyabet, böbrek hastalıkları, obezite gibi toplumda sık rastlanan kronik hastalıklar, uyku problemlerini de beraberinde getiriyor.
Üst üste uykusuz kalmak insanı çok yıpratıyor. Araştırmalara göre, yetişkinlerin ideal sağlığını koruyabilmeki için en az altı saat uyunması gerek
Uykusuzluk, uykuya dalamama veya uzun saatler uyumak gibi vücudumuzun alışkın olmadığı durumları yaşıyorsanız Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa’ya kulak verin.
Koronavirüse karşı sağlıklı uyku şart!. Prof. Dr. Murat Aksu bağışıklık sisteminin sağlıklı olmasında, uyku sırasında üretilen sitokin adı verilen bazı maddelerin etkili olduğuna dikkat çekti.
Aslında önerilerin zaten daha önceden de bilinen şeyler ama bazı taktiklerin insanların yaşamında önemli değişimler yaratabileceğini isptata yetiyor.