Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda, Estonya ve İsrail'de gerçekleştirilen ön elemeler sonucunda Paris'te gerçekleşen Hackathon'da, geleceğin ulaşım projelerini gerçekleştirmek için yarışmaya hak kazanan 20 ekip arasından 3 ekip, toplamda 30 bin avro tutarında para ödülünün sahibi oldu.
Bağlantılı araçlar, navigasyon ve eş zamanlı bağlantı sistemleri için geliştirilen 3 adet yazılım ve uygulamanın her biri 10 bin avro tutarında para ödülü kazandı. Kazanan ekipler ayrıca, geleceğin araç içi teknolojileri için Ford ile çalışma ve çeşitli iş birlikleri gerçekleştirme fırsatı yakalayabilecek.
Etkinlikte, günlük yolculuklarda sürücülerin yanındaki boş koltukları doldurarak gelir elde etmesini sağlayan ve benzer alışkanlıklara sahip sürücü ve yolcuları buluşturan Zify uygulaması; sürücülerin seyahat güzergahı, günün hangi saati seyahat ettikleri ve ilgi alanları üzerine tasarlanmış podcast hizmeti sunan "Acast", kişilere yolculuklarını planlarken hem özel araçla hem de toplu taşıma ile farklı seyahat seçenekleri planlayan "RouteValet" uygulaması kazanan girişimler oldu.
Ford'un "Make it Driveable Applink Challenge" finalinde ödüle layık bulunan uygulama ve yazılımlar, yarının yolculuklarının kolaylaştırılmasında ve daha keyifli hale getirilmesinde önemli bir rol üstlenecek, sadece bununla kalmayarak sürücülere halihazırdaki yolculuklarından gelir elde etmeleri için ortak platform hizmeti sunabilecek.
- "Akıllı şehirler için akıllı araçlara ihtiyaç var"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Lisa Tresigne King, geleceğin akıllı şehirleri için daha akıllı araçlara olan ihtiyacının gitgide arttığını belirterek, "Ford olarak araç içi bağlantı sistemimiz SYNC üzerinden günümüz dünyasına bağlanmayı mümkün kılan AppLink platformunu geliştirmek için çalışıyoruz. Gelecekte daha bağlantılı bir ulaşım yaklaşımı için yeni öneriler sunan girişimci ve yazılımcılarla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
"Make it Driveable AppLink Challenge" etkinliğinin İstanbul'daki ön elemelerinde 13 Türk start up'ın yarıştığını aktaran King, "Yarışan ekipler arasından Paris'e gitmeye hak kazanan 3 Türk start up, burada diğer ülkelerden gelen 20 ekiple kıyasıya yarıştı. Türk start up'ları da geliştirdikleri uygulama ve yazılımlar için bir kez daha tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Yorumlar