Ruhsal

İftar sofrasında ne konuşmalı, ne konuşmamalı?

Maneviyatın insanları buluşturduğu iftar sofralarında uzak durulması gereken konuların başında gerginliğe yol açabilecek konular geliyor.

İftar sofrasında ne konuşmalı, ne konuşmamalı?

Uzm. Kln. Psikolog Müge Leblebicioğlu Arslan, iftar sofralarında konuşulabilecek konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ramazan ayında beslenme zamanlarımızın ve alışkanlıklarımızın belirli bir süre değişmesi duygu kontrolünde güçlük yaşamanıza neden olabilir. Bu durum hem biyolojik hem de psikolojik faktörlerden kaynaklı olabilir. Örneğin; düşük kan şekeri, hormonal değişiklikler ve yorgunluk bireylerde daha fazla sinirlilik ve tahammülsüzlük yaratabilir. Bu durum iftar sofralarında gerginliklere ve anlaşmazlıklara yol açabilir.

İFTAR SOFRASINDAN UZAK TUTULMASI GEREKEN KONULAR

Bu nedenle, iftar sofralarında siyaset ya da aile içi problemler gibi hassas ve ayrışma yaratabilecek konulardan ziyade, hoşgörü ve birleştirici konulardan konuşmak daha uygun olacaktır.

İftar sofralarında konuşulabilecek bazı sohbet konuları şunlar olabilir; Günlük yaşantılarımızdaki olaylar ve durumlar, film, kitap, müzik, spor gibi aile üyelerinin ortak ilgi alanları,  Ramazanın anlam ve önemine yönelik manevi sohbetler ve ibadetler, geçmişe dair anılar ve olumlu deneyimler, geleceğe dair hedefler, hayaller ve planlar

Bu sohbetler aile üyelerinin birbirleriyle daha iyi iletişim kurmasını, birbirlerine karşı daha sabırlı ve anlayışlı olmasını sağlayabilir. Ayrıca Ramazan’ın manevi atmosferini daha iyi yaşamaya, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeye yardımcı olacaktır. Böylece iftar sofralarında yapılan bu sohbetler hem bedenimizi hem de ruhumuzu besleyen özel anlara dönüşecektir.

Yorumlar