84 yaşındaki Ömer Kaan Bozkır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tiyatroya, 1953'te başladığını ancak bu dönemde ailesinin tepkisiyle karşılaştığını anlattı.
Ömer Kaan Bozkır, "Mahalle eşrafından Yörük Musa Efendi babama tiyatro yaptığımı söylemiş. Babam bunu duyunca geldi ve iki tokat attı. Fakat yaptığım şeylerin içeriğini anlatınca mahcup oldu." dedi.
Tiyatroya olan sevgisinin zamanla ailesi ve çevresi tarafından da kabul gördüğünü ifade eden Bozkır, esas mesleğinin mali müşavirlik olduğunu ancak tiyatrodan hiçbir zaman kopmadığını, yıllardır çeşitli ortamlarda sahneye çıktığını bildirdi.
Bozkır, sanatın topluma değerini, eksisini ve artısını gösterdiğini dile getirerek, "Sahnede toplumun kusurlarını sergiliyorsunuz. Sahnede sizi görürken, sizdeki kusurun kendinde de var olduğunu hesap ediyor." ifadelerini kullandı.
Son yıllarda oyunlarını Nasreddin Hoca karakteriyle sahnelediğini ifade eden Bozkır, şimdiye kadar festivallerde 20 oyun sahneye koyduğunu kaydetti.
Gittiği yerlerde gençleri de hep çevresinde topladığını vurgulayan Bozkır, onlara doğru örnek olmak için ders çıkarıcı hikayeler anlattığını söyledi.
Sanatta çirkinliğe yer olmadığını dile getiren Bozkır, şöyle konuştu:
"Nasrettin Hoca'yı da oynarken o ölçüde oynuyorum. Sanat her insanın bünyesinde ufak da olsa var. Her sanat Yaradan'ın kuluna verdiği bir parçadır. Eğer Allah-u Teala bunu nasip etmiyorsa hiçbir yere gidemeyiz. Akranlarıma göre ben gayet iyiyim. Onlar bastonla dolaşıyorlar. Ben ibadetime gidip gelebiliyorum." dedi.
Nasreddin Hoca karakteri için kostüm hazırlığının 15 dakika sürdüğünü, kostümün tüm parçalarını kendisinin hazırladığını kaydeden Bozkır, ömrü vefa ettiği sürece sahne sanatlarına devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaan Burak Şen- AA