Yeniçağ

Litomansi nedir? Taşları kullanarak kehanet nasıl yapılır?

Okültizm Uzmanı Yazarımız Feda Ercan Uyulan, taşlarla kehanet yöntemi Lithomancy (Litomansi) hakkında merak edilenleri açıkladı.

Litomansi nedir? Taşları kullanarak kehanet nasıl yapılır?

Yazarımız Ferda Ercan Uyulan, "Litomansi ve Rune, Taşlarla, Kahin Harflerle İç Görüler" başlıklı yazısında konu ile ilgili merak edilenleri yanıtladı: 

Lithomancy (Litomansi), taşlar kullanılarak uygulanan çok eski bir kehanet biçimidir. Bu türden bir geleceği öngörme yolu, antik dönemlerde Keltler, Mısırlılar, Yunanlılar ve Romalılar dahil birçok kültür tarafından kullanılmıştır. MÖ. 3000 yıllarında Hindistan ve İran'ı kapsayan bölgelerde de yaygın bir kahinlik aracı olan

Litomansi, günümüzde hala, geleceğe ilişkin bir içgörü edinmenin okült yöntemlerinden biri.
Değerli ve yarı değerli taşlar, cilalanmış taşlar veya obsidyenler aracılığı ile kehanette bulunulan, litomansi okumasında, bazen, farklı taş renkleri ve dokuları seçilip, gezegenlere atanmış olan taşlar sınıflanmaktadır. Böylece, geleceği okumak için çeşitli taş setleri kullanılmaktadır.

Aynı tür, büyüklük ve şekilde olan taşların üzerine farklı semboller eklenmesi mümkündür. Semboller rune, astrolojik sembol veya rakamlar olabilir.

Taşlar saf sudan sonra, duman veya tütsü ile temizlenir, ardından tüm gün Güneş ve tüm gece dolunay ışığında bırakılır. Kutsama ritüeli ve şahsi enerji ile şarj edilir. Taşlar belli sayılarda setler halindedir. Çeşitli inanç ve uygulamalarda, bu taş sayıları; 12-13-16-22-24-26'dır.
Taşların nasıl atılacağı veya döküleceği konusuna gelince, ilk basit yöntem; desensiz ipek ya da kadife bir örtüye, taşları niyetle dökerek, tek bir soru ve tek bir yanıt için tek bir taş seçmektir. Bu taş, gözler kapalı iken seçilir. İyi bir yorum yapabilmek, zihnin duru, düşüncenin saf olmasına bağlıdır. Üç taş seçilen kehanet yolunda ise, gözü kapalı seçilen ilk taş geçmişi, ikincisi bugünü, üçüncüsünün geleceği temsil edeceği varsayılır.

Elbette litomansi, sadece geleceği sezmeye yardımcı olacak bir araç, taşlardaki kader ise hiç değil. Edimlerimiz daima geleceği değiştirebilir, bu nedenle okunan içgörü sadece rehberlik olarak algılanmalıdır. Zihnin odaklanmış bir şekilde kaymasına ve soruyu görselleştirmesine ihtiyaç vardır.

Çekilen taşlarla bağlantı bu şekilde kurulmalıdır.

TAŞLARI OKUMA.

Lithomancy bir sanattır. ''taşları okuyarak kehanet'', taş atılması ve hangi taşların birbirlerine göre nereye düştüğü, düştükleri desenlere göre geleceğin tahminini, ''iç görü''ye dayanarak sezmeyi içerir. Temel amaç, kesin cevaplar vermekten çok rehberlik ve sezgisel iç gözlemi sağlamaktır. Birbirine yakın düşen taşlar bağlantılı olabilirken, birbirinden uzak olanlar uzak etkileri temsil eder, kişiye en yakın düşen bir taş; kişisel bir odaklanmayı, uzağa işaret eden bir taş; dış etkenleri ifade edebilir.

Bir Lithomancy okuması, aylık veya en fazla üç aylık iç görüler sunar: Kişisel, finansal, duygusal, ruhsal ilişkiler, iş planları, ev, aile, beklenmeyen değişiklikler sorulur. Desenler; sorunların birbirleriyle ilişkilerini, neden oluştuklarını ve kişinin yaşamında ortaya çıkan güçlüklerin nasıl dönüştürüleceğini ya da fırsat gibi kullanılabileceğini açıklayabilir.

Kristal mutlaka enerjisini paylaşır. Seçtiğiniz taştan bir alan kurduğunuzu, buraya sığınarak, renklerin yansımasında, kristalinize sessiz ve huzurla gizlenme imajinasyonunu sağladığınızda, kendinizi sakin ve mutlu hissetmek istediğiniz anlar için, kristal alanınız sizi ağırlayabilir. İmajinasyon gücünü bu yönde geliştirmek, sıkıntılardan, negatif etkilerden soyutlanmak için ayrıca yararlıdır.

Litomansi okumalarında kullanılan taşların kombinasyonu, mesajların yorumlanmasında önemli bir rol oynar.

TAŞLAR.

13 taş numaralanarak kullanıldığında;

1.Taş: Güneş. Güç, azim, yaşam ve enerjiyi temsil eder.
2.Taş: Ay. İlham, psişik yetenekler ve sezgiselliği temsil eder.
3.Taş: Satürn. Süreklilik, korunma ve arınmayı temsil eder.
4.Taş: Venüs. Sevgi ve aşk, mutluluk ve doğurganlığı temsil eder.
5.Taş: Merkür. Akıl, kişisel gelişim, kötü alışkanlık ve niyetlerle başa çıkabilme gücünü temsil eder.
6.Taş: Mars. Cesaret, savunma sanatı, çatışma ve yüzleşmeyi temsil eder.
7.Taş: Jüpiter. Adalet, para, finansal güç ve parlak geleceği temsil eder.
8.Taş: Toprak. Arkadaşların, ailenin ve evin güvenliğini temsil eder.
9.Taş: Hava. Dilekler, hayaller, ilham alma ve bunları gösterme isteğini temsil eder.
10.Taş: Ateş. Tutku ve iradeyi temsil eder.
11.Taş: Su. Arınma, şefkat, şifa bulma ve eskilerin gücünü çağırmayı temsil eder.
12.Taş: Ruh. Kişinin ihtiyaçları ve maneviyat ile iletişimini temsil eder.
13.Taş: Evren. Evrenin içerisindeki yerimizi gösterir.
Litomansi'de kullanılan yaygın taşlar arasında kuvars, ametist, yeşim, turkuaz ve obsidyen bulunur. Diğer taşlardan; kaplan gözü, sitrin, safir, zirkon, lal, akuamarin, kantaşı ve opal de, 13'lü setlere uyumlanabilir.

TAŞLARIN ÖZELLİKLERİNE GÖRE ÖNGÖRÜDEKİ YERLERİ.

Yazının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar