And Dağları’nda normalden hızlı büyüyen fareler şaşırttı
DNA'ları aynı olmasına rağmen And Dağları’nın batı tarafında yaşayan farelerin doğu tarafında yaşayan farelerden daha büyük olması biyologları şaşırttı.
DNA'ları aynı olmasına rağmen And Dağları’nın batı tarafında yaşayan farelerin doğu tarafında yaşayan farelerden daha büyük olması biyologları şaşırttı.
Türkiye'de daha önce varlığı bilinmeyen kene kaynaklı yeni bakteri tespit edildi. Bakteriyi yayan kene Anadolu'nun kuzeyi, Trakya ve İstanbul'da yaşıyor.
Brasilodon quadrangularis olarak adlandırılan bilinen en eski memeli canlı, yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda bir tür fare oldu.
Fosilin Afrika'da bulunan en eski dinozor fosili olduğu gibi dünyada bulunan en eski dinozr fosillerinden biri olduğuna dikkat çekildi.
Denizli'de mantar çeşitliliği alanında çalışmalar yapan akademisyen, keşfettiği yeni mantar türünü dünya literatürüne kazandırdı.
Kuzey Kutbu'na özgü ve iklim değişikliği nedeniyle "savunmasız bir tür" olarak kabul edilen Grönland köpekbalığı, ilk kez Karayipler'de görüldü.
Adeta kükrüyormuş gibi ağzını açmış şekilde fosilleşmiş vahşi görünümlü orkinos benzeri yırtıcı Pachycormus adlı türün fosili, iri dişleri ve gözleri ile görenleri dehşete düşürüyor.
İngiltere'de bulunan 560 milyon yıllık fosilin, gerçek bir iskelete sahip organizmanın ilk örneği ve bilinen en eski yırtıcı hayvan olduğu belirtiliyor.
Domateslerin şekli de, renkleri de tatları da değişti. Domateslerin Tadı Neden Eskisi Gibi Değil?
Şimdiye kadar bilinen en büyük bakteri uzunluğu 750 mikrometre iken yeni bulunan dev bakteri 10 bin mikrometre ki bu da 1 santimetrenin onda dördü uzunluğuna karşılık geliyor.