Biyoloji

Biyoloji

Dünya’nın En Büyük Bitkisi tesadüfen keşfedildi

Avustralya kıyılarında , yaklaşık 200 kilometrekarelik sualtı deniz tabanına yayılan kökeni 4.500 yıllık bir deniz otunun Dünya’nın en büyük bitkisi olduğu keşfedildi.

Biyoloji

Karaciğerin moleküler yapısı 3D olarak görüntülendi

Karaciğerin yüksek çözünürlüklü 3D görüntülemesi ile sağlık ve hastalık durumunda hücre içindeki yapısal farklılıkların metabolik etkileri artık izlenebiliyor.

Biyoloji

Akciğer naklinde kan grubunu 'sıfırlama' umudu doğdu

Organ bağışında kullanılan akciğerlerin kan grubunun nakilden önce evrensel tür olarak bilinen "0" olarak değiştirilebileceği yönündeki ilk çalışmalar olumlu sonuç verdi.

Biyoloji

Dünya 41 Türkiye'de 7 kedi türü yaşıyor

Dünyada 41 kedi türü yaşarken, 7 türe Türkiye'de de rastlanıyor. Türkiye'deki kedi türleri büyüklüğüne göre pars, vaşak, karakulak, saz kedisi, yaban kedisi, Asya yaban kedisi ile ev kedisi olarak...

Biyoloji

Yaralı şempazelerin böcek terapisi yaptığı anlaşıldı

Şempanzelerin tedavi amaçlı olarak yaralarına böcek sürdükleri anlaşıldı.

Biyoloji

Uçan en büyük hayvan: Quetzalcoatlus Northropi

11 metreli kanadı ile dev bir balıkçıl gibi davranan, avını suda yakalayan ve metrelerce zıplayarak uçuşa başlayan Quetzalcoatlus Northropi, ,şimdiye kadar uçan en büyük hayvandı.

Biyoloji

'Allah'ın Kızı' Lat'a tapan Araplar, 'Süper Develer' üretmiş

'Allah'ın Kızları' olarak tapılan tanrıçalardan Lat'a ait Kuzey Irak'ın Hatra şehrindeki tapınakta bulunan resimler, 1800 yıl önce yük canavarı süper develer üretildini gösteriyor.

Biyoloji

Dünyada araba büyüklüğündeki kırkayaklar yaşamış

İngiltere'de bir plaja uçurumdan yuvarlanan kaya parçası sonucu tesadüfen keşfedilen fosil, bir zamanlar günümüzün otomobilleri kadar iri bir dev kırkayaklar yaşadığını kanıtladı.

Biyoloji

Şeker hastalığına tedavi umudu doğuran bir hormon teşhis edildi

Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi'nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve ekibinin keşfettiği Fabkin adı verilen yeni keşfedilen gen hem Tip 1 hem Tip 2 diyabetin gelişiminde önemli rol oynuyor.

Biyoloji

Akbaba Arıları’nın sindirim sistemleri sırtlanlara benziyor

Leşle beslenen arılarının bağırsaklarında akbaba ve sırtlan gibi leşçil hayvanlarda bulunan bazı bakterilerin bulunduğu tespit edildi.