Karıncalar kanser teşhisi için eğitilebilir mi?
Karıncalar kanserli hücreleri koklayarak ayırt edebildiği anlaşıldı. Bilimadamları kanser teşhisi için karınca eğitmeninin köpekleri eğitmekten daha ucuz olabileceğini tahmin ediyor.
Karıncalar kanserli hücreleri koklayarak ayırt edebildiği anlaşıldı. Bilimadamları kanser teşhisi için karınca eğitmeninin köpekleri eğitmekten daha ucuz olabileceğini tahmin ediyor.
2022 Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi, öncülük ettiği hesaplamalı moleküler ve sistem biyolojisi çalışmalarıyla, hayat kurtaran farmakolojik ürünlerin geliştirilmesini sağlayan Ordinaryüs Profesör İvet Bahar...
Türk ve Fransız bilim insanlarından oluşan bir grup fosil bilimci; Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasına yer alan Balkanatolia'nın bölgedeki memeliler için kritik önem arz ettiğini tespit ettiler.
Ölmekte olan bir hastanın beyin aktivitelerini ilk defa kaydederek kişinin rüya görme, hafıza ve hatırlama gibi süreçlerdeki beyin dalgalarını modellemeyi başardılar.
Arkeologlar, İspanya'da bir mezardan çıkarıla n 5300 yıllık bir kafatasında bilinen ilk kulak ameliyatının kanıtlarını buldular.
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve L'Oréal iş birliğiyle 'Bilim Kadınları İçin' programı çerçevesinde, bu yıl 4 bilim kadınına, bilimsel araştırmalarında kullanmak üzere 120.000 TL destek sağlanacak.. ...
Tansiyon yükselirse ne yapmalı sorusuna verilecek cevaplar arasına çay demlemeli seçeneği de eklenebilir. Bilimsel araştırma verilerine göre; sudan sonra dünyada en çok içilen ikinci içecek olan çayın yeni yararı...
1992 yılında bir inşaat kazısında bulunan ünlü Tarascan'ın Çakal Adamı heykeliyle ilgili dava sona erdi.
Eski çağ mezarlarındaki kemiklerin cinsiyetini belirlemenin yeni yolları; cinsiyet ve aşk hakkında uzun süredir devam eden, önyargılı inançları yıkarken, binlerce yıl öncesine dayanan mezarların sırlarını aydınlatmaya...
Avusturya'da Geç Kretase döneminde yaşamış Ankylosaur cinsi dinozorun, neredeyse sağır denecek kadar az işittiği ve hayli uyuşuk bir yaşam tarzına sahip olduğu tahmin ediliyor.